U sklopu centra Mepass Mall
0

Zavirite u multipleks CineStar, prvo poslijeratno kino u Mostaru

Klix.ba
Kino CineStar u Mostaru (Foto: Amar Džubur/Klix.ba)
Portal Klix.ba vam prvi donosi fotografije multipleks kina CineStar u Mostaru koje će svoja vrata svečano otvoriti 25. jula 2012. u 20 sati.

Nakon više od 20 godina, građani Mostara imat će priliku ponovo u svom gradu gledati najbolje filmove u najboljem kinu u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način će se grad na Neretvi priključiti Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu i još nekim gradovima u Hrvatskoj koji se mogu pohvaliti ovakvim ekskluzivnim multipleksom.

Tako će oni koji budu imali pozivnicu, na pretpremijeri moći gledati najjače filmske naslove kao što je posljednji nastavak Nolanove trilogije o Batmanu, najvećem junaku svih vremena, te četvrti dio najuspješnije plesne franšize svih vremena: Step Up 4, vruće plesne ritmove u 3D-u.

Na zvaničnom otvorenju CineStara, posjetitelji će moći uživati u filmovima Prometej 3D, četvrtom nastavku Ledenog doba, također 3D, te u filmu Nedodirljivi, jednom od najuspješnijih i najgledanijih ostvarenja francuske kinematografije.

"CineStar Mostar jedanaesti je multipleks kompanije Blitz CineStar, ali ujedno i naš prvi projekt van granica Hrvatske. Zbog toga nam je želja upriličiti veliko otvorenje i na najbolji mogući način upoznati stanovnike Mostara i okolice s kinima s pet zvjezdica. Kao i svugdje do sada uz najsavremeniju i najkvalitetniju tehnologiju, najbolji izbor filmova, spektakle i razne pogodnosti, cilj nam je prilagoditi ponudu željama i potrebama posjetitelja u Mostaru te im omogućiti ultimativni doživljaj filma", izjavio je Damir Milinić, izvršni direktor i član Uprave Blitz CineStara.

CineStar Mostar svoja će vrata posjetiteljima službeno otvoriti u četvrtak, 26. jula, kada će uz filmske hitove s otvorenja, svi ljubitelji filma u Mostaru moći uživati i u slijedećim naslovima: Sjene tame, Igre gladi, Čudovišna priča u Parizu, Pupijeva potraga, Piranha 3DD i Putovanje u središte zemlje 2: Tajanstveni otok.

"Otvaranje multipleksa CineStar značilo je buđenje filmskog života u svakom gradu koji je dobio kino s pet zvjezdica. Vjerujemo da će tako biti i ovoga puta te se veoma radujemo otvaranju CineStara Mostar", dodao je Milinić.

CineStar Mostar otvara se u sklopu trgovačkog centra Mepass Mall, a bit će u potpunosti digitalizirano kino sa pet dvorana ukupnog kapaciteta 700 sjedišta.

Čak tri dvorane bit će opremljene RealD 3D tehnologijom, a CineStar će i u Mostaru predstaviti svoju ultimativnu kino dvoranu, CineStar eXtreme s gigantskim platnom veličine 100 metara kvadratnih te sve ostale sadržaje i pogodnosti koje nudi jedino kino s pet zvjezdica.