Kino s pet zvjezdica
0

Otvoren CineStar Mostar, prvo poslijeratno kino u gradu na Neretvi

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Jedanaesti multipleks CineStar svoja je vrata svečano otvorio večeras u Mostaru uz spektakularan vatromet i ovogodišnje najveće filmske hitove

"Izuzetno nam je drago da smo napokon otvorili multipleks CineStar u Bosni i Hercegovini - CineStar Mostar. To je prvi multipleks u Mostaru i naš prvi multipleks van Hrvatske, zbog toga smo jako ponosni na ovaj projekt. Cilj nam je da stanovnici Mostara i okolice dobiju najbolje tehničke uslove za gledanje filma i najnoviji filmski sadržaj koji ni u kojem pogledu ne zaostaje za svjetskim trendovima i kino otvaranjima", rekao je na svečanom otvorenju CineStara Mostar, Hrvoje Krstulović, osnivač i član Uprave tvrtke Blitz-CineStar.

Digitalizirano kino sa 5 dvorana

CineStar Mostar, prvi multipleks u Mostaru i prvi multipleks CineStar van Hrvatske, nakon večerašnjeg svečanog otvorenja, svoja će vrata službeno otvoriti sutra, 26. jula u sklopu trgovačkog centra Mepas Mall. CineStar Mostar u potpunosti je digitalizirano kino sa 5 dvorana ukupnog kapaciteta 700 sjedala.

Čak 3 dvorane opremljene su RealD 3D tehnologijom, a CineStar i u Mostaru predstavlja svoju ultimativnu kino dvoranu, CineStar eXtreme, s gigantskim platnom veličine 100 kvadratnih metara. Stanovnici Mostara i okolice osjetiti će potpuno uranjanje u film i ultima­tivni doživljaj .

Na svečanom otvorenju svi posjetitelji uživali su ne samo u prvoklasnim CineStar dvoranama već i u prigodnom vatrometu. Ekipa kompanije Blitz CineStar za ovo je otvorenje pripremila ovogodišnje najveće filmske hitove: Vitez tame: Povratak, Step Up 4, Prometej, Ledeno doba 4 i Nedodirljivi. Posljednji nastavak Nolanove trilogije o Batmanu i četvrti nastavak plesne senzacije Step Up gosti otvaranja imali su priliku pogledati pretpremijerno, prvi u Bosni i Hercegovini.

Preko 150 novih filmskih naslova godišnje

Od četvrtka, 26. srpnja svi posjetitelji moći će uživati u bogatom filmskom programu, uz blockbustere s otvorenja očekuju ih i slijedeći hitovi: Sjene tame, Igre gladi, Čudovišna priča u Parizu, Pupijeva potraga, Piranha 3DD i Putovanje u središte zemlje 2: Tajanstveni otok te LIVE prijenos opere LA Boheme iz Salzburga. Veliko platno CineStara i odlični filmovi sigurno će oplemeniti Mostar i razveseliti sve, od najmlađih do najstarijih.

Blitz-Cinestar je apsolutni lider u ponudi filmskih sadržaja u svojim kinima. Godišnje će se u CineStaru Mostar, prikazati preko 150 novih filmskih naslova, s naglaskom da najveći svjetski hitovi u CineStar kina dolaze istovremeno kad i u svjetska, a osim filmova posjetitelji će moći uživati i u alternativnim sadržajima poput live prijenosa koncerata, opera, baleta i sportskih događanja, objedinjenih pod nazivom Spektakli u CineStaru.   O kompaniji Blitz- CineStar

Kompanija Blitz-CineStar najveći je kinoprikazivač u regiji. Nastala je 2003. godine kao Joint Venture vodećeg hrvatskog filmskog distributera – kompanije Blitz film i video distribucija koja je ekskluzivni zastupnik najvećih filmskih studija Warner Bros. Pictures International i 20th Century Fox, te nezavisnih kompanija i distributera kao što su Icon Entertainment, Europa Corp, Lakeshore Entertainment, Morgan Creek International, Summit Entertainment, Pathe Distribution, Studio Canal /Canal-plus, Mister Smith Entertainment, Lionsgate i druge – i CineStara, najvećeg njemačkog kino prikazivača.

Sa željom da izjednače kvalitetu kino ponude u Hrvatskoj s kvalitetom drugih razvijenih europskih zemalja, tvrtka 2003. godine otvara prvi hrvatski multipleks: CineStar Zagreb (13 dvorana s 2940 sjedišta), nakon čega slijedi i otvorenje drugih multipleksa: CineStar Arena IMAX (10 dvorana s 1668 sjedišta), CineStar Novi Zagreb (9 dvorana s 1928 sjedišta), CineStar Rijeka (8 dvorana s 1868 sjedišta), CineStar Zadar (6 dvorana s 980 sjedišta), CineStar Šibenik (5 dvorana s 592 sjedišta), CineStar Split (5 dvorana, 686 sjedišta) Cinestar Osijek (9 dvorana, 1178 sjedišta), CineStar Varaždin (6 dvorana, 769 sjedišta), CineStar Dubrovnik (3 dvorane, 531 sjedišta) i CineStar Mostar (5 dvorana, 700 sjedala). Navedeni multipleksi čine CineStar lanac od 11 multipleksa koji sadržava 79 dvorana ukupnog kapaciteta 13.867 sjedišta.

Svijet nezamisliv bez filma

Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa u idućih dvanaest mjeseci otvoriti još tri kina, multipleks u Slavonskom Brodu u sklopu trgovačkog centra City Coloseum , megapleks s 11 dvorana u Splitu u centru Mall of Split, te multipleks u Vukovaru.

Uz postojeće multiplekse koji uključuju i premimum kino formate kao što su IMAX i GOLD CLASS, CineStar će činiti lanac od ukupno 14 multiplexa s gotovo 100 dvorana, 15 500 sjedišta i 4 miliona posjetitelja godišnje, što ga čini najvećim kino prikazivačem na tržištima bivše Jugoslavije.

Blitz-CineStar kreira i kontinuirano razvija visokokvalitetan CineStar brend (u Hrvatskoj 2008. CineStar dobiva titulu Superbrands; 2009. CineStar brend potrošači izabiru među 30 najboljih brendova visokog potrošačkog povjerenja), prikazuje najnovije filmske naslove vodećih svjetskih distributera, te uvodi nove tehnologije i ponudu koja nudi održivu profitabilnost i rast te vodeću poziciju kinoprikazivača.

"Svijet u kojem živimo nezamisliv je bez filma, jer on pomiče granice stvarnosti i otvara vrata nepreglednih prostora mašte. Ponosni smo što ćemo svim stanovnicima Mostara i okolice omogućiti ultimativni doživljaj filma. 17 miliona posjetitelja u Hrvatskoj garancija je našeg iskustva, a uz vrhunsku tehnologiju i najbolji izbor filmova- provod s pet zvjezdica je zagarantiran", navode iz multipleksa CineStar Mostar.