Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bas me interesuje dalu ce se otvoriti istraga u vezi ove EKO katastrofe i dali ce neko snositi moralnu odgovornost za ovo ili ostajemo i dalje ZEMLJA NE DODIRLJIVIH POJEDINACA!
ZAUSTAVLJENO PA DA KAD JE SVE ISCURILO HAHAHA
Sve mi se čini da je ovo namjerno urađeno jer bazeni nisu imali kapacitet da prime više otpadnih materija, a izliv otpada u rijeku Spreču koje se godinama vrši i iz drugih fabrika tog okruga se ne sankcioniše. Umjesto da se troše pare, mogli su ovo namjerno da urade i prođu bez posljedica.
Tako i meni rekoše neki iz Lukavca što ih znam. Dogovor je pao preko SDA da se ne pravi novi bazen ili fabrika za preradu ovog otpada jer puno košta, da "malo" ispuste u Spreču i to je to. Naravno, talibani iz sda su se slozili jer su svakako izgubili tk.
@TataDojiKiksera Priznati profesor sa UNTZ-a je imao projekat za ekonomsku i ekološku sanaciju ovog otpada koji bi se koristio kao sirovina za proizvodnju cementa, koliko znam. Projekat' nikada nije zaživio zbog opstrukcija iz vlasti. Sistematski se uništava kvalitet života na TK.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)