{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zatvoreno 11 objekata i zatečeno 110 nelegalnih aparata za igre

F
15.3.2012. u 17:02
0
1
Zatvoreno 11 objekata i zatečeno 110 nelegalnih aparata za igre
0
Zatvoreno 11 objekata i zatečeno 110 nelegalnih aparata za igre
Foto: Ilustracija
Na osnovu obavještajno-istražnih podataka, Porezna uprava Federacije BiH u srijedu je u popodnevnim satima izvršila 34 inspekcijska nadzora objekata u kojima se nezakonito priređuju igre na sreću putem automata, poker aparata, slot mašina i drugih naprava za priređivanje igara na sreću.
Akcija je izvedena u koordinaciji s Tužilaštvom Federacije BiH, nadležnim kantonalnim tužilaštvima, Federalnom upravom policije i kantonalnim MUP-ovima.

Zajednička akcija izvedena je pod kodnim nazivom MRAZ na području Federacije BiH, u kojoj su inspektorima Porezne uprave Federacije BiH pružili podršku pripadnici specijalnih jedinica MUP-a.

Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zatvoreno 11 objekata, a, prema konačnim rezultatima, u toku inspekcijskog nadzora kod 19 poreznih obveznika zatečeno je 110 nelegalnih automata, poker aparata, slot mašina, bingo aparata i drugih naprava za igre na sreću.

Vlasnicima objekata izdato je 19 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti, 12 rješenja o otklanjanju nepravilnosti i 24 prekršajna naloga.

Zatečeni aparati su izuzeti i pohranjeni prema procedurama Zakona o krivičnom postupku FBiH.

U konkretnim slučajevima nelegalno priređivanje igara na sreću putem poker/slot aparata je u suprotnosti s odredbama Zakona o igrama na sreću i predstavlja krivično djelo neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem, iz člana 364. Krivičnog zakona FBiH.

U predmetnoj akciji kodnog naziva MRAZ izuzeto je 86 aparata za igre na sreću. Naknadno će se izuzeti i preostali aparati koji su zatečeni u toku inspekcijskog nadzora.

Predmetom kontrole bila je provjera zakonitog priređivanja igara na sreću putem automata, zakonitosti poslovanja i rad bez odobrenja nadležnog organa, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: