{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FBiH: Oduzeti aparati za igre na sreću i zatvoreno 11 objekata

S
15.3.2012. u 14:53
0
2
FBiH: Oduzeti aparati za igre na sreću i zatvoreno 11 objekata
0
FBiH: Oduzeti aparati za igre na sreću i zatvoreno 11 objekata
Na osnovu obavještajno istražnih podataka Porezna uprava Federacije BiH u koordinaciji sa Tužilaštvom Federacije BiH, nadležnim kantonalnim tužilaštvima, Federalnom upravom policije i kantonalnim MUP-ovima jučer je u popodnevnim satima izvršila 34 inspekcijska nadzora objekata u kojima se nezakonito priređuju igare na sreću putem automata, poker aparata, slot mašina i drugih naprava za priređivanje igara na sreću.
Zajednička akcija izvedena je pod kodnim nazivom "MRAZ" na području Federacije BiH u kojoj su inspektorima Porezne uprave Federacije BiH pružili podršku pripadnici specijalnih jedinica MUP-a.

Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zatvoreno 11 objekata.

Prema konačnim rezultatima u toku inspekcijskog nadzora kod 19 poreznih obveznika zatečeno je 110 nelegalnih automata, poker aparata, slot mašina, bingo aparata i drugih naprava za igre na sreću.

Vlasnicima objekata izdato je 19 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti, 12 rješenja o otklanjanju nepravilnosti i izdato 24 prekršajna naloga.

Zatečeni aparati su izuzeti i pohranjeni prema procedurama Zakona o krivičnom postupku FBiH. U konkretnim slučajevima nelegalno priređivanje igara na sreću putem poker/slot aparata je u suprotnosti sa odredbama Zakona o igrama na sreću i predstavlja krivično djelo Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem iz člana 364. Krivičnog zakona FBiH.

U predmetnoj akciji kodnog naziva "MRAZ" izuzeto je ukupno 86 aparata za igre na sreću. Naknadno će se izuzeti i preostali aparati koji su zatečeni u toku inspekcijskog nadzora.

Predmet kontrole bila je provjera zakonitog priređivanja igara na sreću putem automata, zakonitosti poslovanja i rad bez odobrenja nadležnog organa.

Za nepravilnosti koje su utvrđene u toku provedene akcije Porezna uprava Federacije BiH, nadležna tužilaštva i Federalna uprava policije će u narednom periodu nastaviti sa poduzimanjem mjera u okviru svojih nadležnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: