{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zatvorenici KPZ Zenica pripremili poklon za papu Franju

Klix.ba
28.5.2015. u 19:48
99
73
Zatvorenici KPZ Zenica pripremili poklon za papu Franju
99
U ured nadbiskupa metropolita vrhbosanskoga kardinala Vinka Puljića u srijedu je stigao dar grupe zatvorenika Kazneno-popravnog zavoda Zenica kojeg su zatvorenici namijenili za papu Franju.


Dar je primio lični tajnik kardinala Puljića koji se zahvalio na daru i obećao kako će taj dar biti uručen papi Franji u Apostolskoj nuncijaturi u BiH

Sestra jednog od zatvorenika donijela je dar i predala ga ličnom kardinalovom tajniku don Branku Juriću, koji se zahvalio na daru i obećao kako će dar biti uručen papi Franji u Apostolskoj nuncijaturi u BiH, saopćila je Katolička tiskovna agencija BiH.Riječ je o drvorezbarskom djelu koje prikazuje Isusovu posljednju večeru s apostolima, a djelo je izrađeno po uzoru na poznato djelo Leonarda da Vincija nastalog pred kraj 15. stoljeća.Na poleđini stoji napisano: "Svetom ocu papi Franji! Sveti Oče, ispunili ste srećom našu dušu i srce samim dolaskom u našu državu Bosnu i Hercegovinu. Jako nam je žao što se ne nalazimo na slobodi kako bismo i sami uzveličali Vaš dolazak i boravak u Bosni i Hercegovini. I mi osuđenici imamo želju da ljudi u svijetu žive u miru, zajednici i sreći, te da se međusobno pomažu bez obzira koje su nacije, vjeroispovijesti ili rase, kao što to radimo mi paćenici - osuđenici u zatvoru. Molimo Vas da kao mali znak pažnje prihvatite naš poklon koji smo s ljubavlju u zajednici izradili za Vas - našeg Svetog Oca. Pozdravljamo Vas i želimo Vam sve najbolje - osuđenici iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica: Dino Muftić, Vedran Gavrić, Velid Huskanović, Hanas Šehović, Haris Bečirspahić".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: