{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zatvorenici iz Zenice priredili dar za papu Franju, kutiju za Bibliju

F
FENA
5.6.2015. u 12:16
76
54
Zatvorenici iz Zenice priredili dar za papu Franju, kutiju za Bibliju
76
U Ured nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića stigao je još jedan dar zatvorenika Kazneno-popravnog zavoda Zenica koji su zatvorenici namijenili papi Franji.
Riječ je i ovaj put o drvorezbarskom djelu koje je zapravo prigodna kutija za Bibliju.

Unutar kutije stoji napisano: "Dragom papi Franji, želimo dug život, da nam bude zdrav i da i dalje sa sobom nosi mir, ljubav i toplu Božiju riječ gdje god dođe. Svojim dolaskom u Bosnu i Hercegovinu ispunili ste i naša srca srećom i ljubavlju, kao i još jačom vjerom u Boga bez obzira na vjeroispovijest i nacionalnost. Želimo Vam sretan boravak u našoj napaćenoj, ali ponosnoj zemlji. Osuđenici KPZ Zenica".

Dar je stigao poštom i preuzeo ga je osobno kardinal Puljić. I ovaj dar će, zajedno s prethodnim darom izrezbarene "Posljednje večere" koji je također stigao iz KPZ Zenica, biti uručen papi Franji prigodom njegova posjeta BiH u Apostolskoj nuncijaturi u BiH.

U ovu kutiju vrhbosanski nadbiskup kardinal Puljić stavio je i jedan primjerak Biblije na hrvatskom jeziku, koju je preveo njegov prethodnik na nadbiskupskoj stolici dr. Ivan Evanđelist Šarić (1871.-1960.).

Kao što je poznato, papa Franjo ima posebne prijateljske osjećaje za osobe koje su u zatvoru, tako da će mu ovaj prekrasni dar sigurno puno značiti.

Nedavno je u jednom intervjuu za argentinski dnevnik La Voz del Pueblo, govoreći o zatvorenicima, rekao da se gane posjećujući osobe koje su u zatvoru, jer u tom trenutku razmišlja kako niko ne može biti siguran da nikada neće završiti u zatvoru, javlja KTA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: