BiH
128

Zastupnik u Skupštini KS Semir Halilović nasrnuo na zaštitara i prijetio mu nožem

Piše: E. G.
Semir Halilović
Semir Halilović
Semir Halilović, zastupnik BPS-a u Skupštini Kantona Sarajevo, prije nekoliko dana je izazvao incident kod Memorijalnog centra na Igmanu, nakon čega je intervenirala i policija.

Halilović je, kako su za Klix.ba rekli svjedoci, snimao lokalitet u blizini "ratne džamije" na Igmanu pomoću drona, nakon čega mu je letjelica pala u blizini džamije te je došlo do incidenta između njega i zaštitara Memorijalnog centra. Kako kažu svjedoci, bio je u prisustvu jedne ženske osobe te je psovao zaštitaru, ali i pripadnicima Policijske uprave Ilidža kada su izašli na teren.

Prilikom verbalnog sukoba sa zaštitarem, Halilović je fizički nasrnuo na njega te mu je prijetio nožem. Kako je kasnije izjavio policiji, zaštitar je navodno njemu prijetio pištoljem.

Incident se dogodio 11. januara u poslijepodnevnim satima. U MUP-u Kantona Sarajevo za Klix.ba su rekli da je policija izašla na teren po dojavi zaštitara V. Š. Fonda memorijala Kantona Sarajevo.

"Nakon dojave policajci su upućeni na lokalitet Igmana, Lašićki stan. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli zaštitara V. Š. koji je izjavio da je tog dana oko 14 sati upozorio NN lice da ne može snimati objekat, nakon čega ga je ta osoba fizički napala i prijetila mu nožem. Na mjestu događaju su zatečeni H. S. i Z. I. iz Sarajeva", navode u MUP-u Kantona Sarajevo.

U razgovoru s policijom Halilović je kazao da mu zaštitar nije dozvolio snimanje objekta te da im je prijetio pištoljem, pa je on nakon toga pozvao policiju.

"Istog dana od H. S. je zaprimljena prijava protiv V. Š. zbog počinjenog krivičnog djela iz člana 183. Krivičnog zakona FBiH, ugrožavanje sigurnosti. Sutradan je u službene prostorije Četvrte Policijske uprve došao zaštitar i podnio prijavu protiv H. S. zbog počinjenog krivičnog djela iz člana 358. Krivičnog zakona FBiH-ometanje službene osobe u vršenju službene radnje", navode u MUP-u.

Po nalogu tužitelja Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu cjelokupan operativni materijal je dostavljen Tužilaštvu na odluku i mišljenje.