BiH
27

Semir Halilović: Nikoga nisam napao na Igmanu

Klix.ba
Semir Halilović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, nakon teksta koji je objavio Klix.ba, a u skladu s onim što nam je rečeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, tvrdi da nije fizički napao zaštitara na Igmanu i da mu nije prijetio nožem.

Halilović je 11. januara snimao lokalitet kod "ratne džamije" na Igmanu, nakon čega mu je zaštitar Fonda memorijala KS rekao da ne može snimati, a potom je, prema informacijama koje smo dobili iz MUP-a KS, došlo do incidenta, pa su na teren izašli i pripadnici Policijske uprave Ilidža.

"Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli zaštitara V. Š. koji je izjavio da je tog dana oko 14 sati upozorio NN lice da ne može snimati objekat, nakon čega ga je ta osoba fizički napala i prijetila mu nožem. Na mjestu događaju su zatečeni H. S. i Z. I. iz Sarajeva", rekli su u MUP-u Kantona Sarajevo za Klix.ba.

U razgovoru s policijom Halilović je kazao da je zaštitar njemu i osobi ili osobama koje su bile s njim prijetio pištoljem te da mu je rekao da ne može snimati na tom lokalitetu.

"Nisam bio učesnik nikakvog fizičkog niti verbalnog napada", navodi Halilović u reagiranju.

Tvrdi da je na TV ekipu koju predvodi, zaštitar "potegao vatreno oružje iako je zakonom propisano da se isto smije upotrijebiti samo u slučaju istovjetne opasnosti ili ugroženog života što ovdje nije bio nikako slučaj".

"Isti dan smo ja i članovi TV ekipe podnijeli krivičnu prijavu protiv zaštitara (objekat smo snimali nekoliko puta i nikada nije bilo nikakvog problema niti je snimanje zabranjeno znakom, zakonom ili drugim propisom) dok je policija na licu mjesta izrekla zaštitaru kaznu zbog ometanja istrage i naročito drskog ponašanja. Na lokalitetu snimanja lokacije ponašali smo se potpuno u skladu sa zakonom što je očito jer iza nas nije ostalo ništa oštećeno, povrijeđeno, uništeno - kako je utvrdila i policija koju smo mi višestuko pozvali. Zaštitar nas je neovlašteno ometao u radu, prijetio nam, fotografisao nas neovlašteno i na kraju potegao vatreno oružje na nas", tvrdi Halilović u reagiranju.

Po nalogu tužitelja Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu cjelokupan operativni materijal u vezi sa ovim slučajem je dostavljen Tužilaštvu na odluku i mišljenje, rečeno je za Klix.ba u MUP-u Kantona Sarajevo.