{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zastupnički dom PSBiH o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2008.

S
Sarajevo-x.com
20.2.2008. u 09:43
0
0
Zastupnički dom PSBiH o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2008.
0
Zastupnički dom PSBiH o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2008.
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebao bi da u drugom čitanju razmatra Prijedlog zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu.
Okvir Prijedloga budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2008. godinu svodi se na okvir Nacrta budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2008. usvojenog od strane Vijeća ministara BiH u iznosu od 1.186.357.560 KM.

Pred zastupnicima bi se trebala naći i Informacija o općoj sigurnosti u BiH, s posebnim osvrtom na maloljetničku delikvenciju. Na dnevnom redu bi trebalo biti i potvrđivanje imenovanja zamjenika predsjedavajućeg, ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH.

Ukoliko nadležna parlamentarna komisija do početka sjednice Zastupničkog doma dostavi mišljenje, zastupnici će u prvom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH i Prijedlog zakona o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i o agencijama za podršku policijskoj strukturi u BiH.

Predviđeno je i razmatranje Informacije Vijeća ministara o aktivnostima u vezi sa formiranjem i radom Komisije ispitivanju istine o stradanju Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu u periodu od 1992. do 1995. godine. Također bi trebao biti razmatran Prijedlog rezolucije o spremnosti BiH za NATO-ove integracije, te data saglasnost za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlada ostalih zemalja učesnica SEECP-a, Misije privremene uprave UN-a na Kosovu, u ime Kosova, u skladu s Rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a broj 1224.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: