{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zastupnički dom FBiH do kraja godine zasjeda još šest puta

23.9.2013. u 13:11
12
11
Zastupnički dom FBiH do kraja godine zasjeda još šest puta
12
Zastupnički dom FBiH do kraja godine zasjeda još šest puta
Mira Grgić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Zastupnički dom Parlamenta FBiH sutra će održati nastavak 22. redovne sjednice, a na dnevnom redu će se naći 16 tačaka.
Dopredsjedavajuća Doma Mira Grgić je kazala da će se pred parlamentarcima sutra naći tri nacrta zakona te nekoliko odluka i izvještaja. Među njima se ističe Nacrt zakona o zaštiti prijavitelja korupcije.

"On zaokružuje cjelokupan zakonodavno-pravni okvir u ovoj oblasti. Ovakav zakon predstavlja novi koncept zaštite prijavitelja korupcije, kakav pokušavaju uvesti i najrazvijenije zemlje. Njegovim usvajanjem FBiH bi bila lider u toj oblasti", smatra Grgić.

Kolegij Zastupničkog doma će prije sutrašnje sjednice razmatrati kalendar održavanja sjednica do kraja ove godine. U planu je da se svakog mjeseca održi jedna redovna i jedna tematska sjednica.

"Za sada imamo sedam inicijativa zastupnika za održavanje tematskih sjednica, a nekoliko njih je već pripremila Vlada FBiH, što uključuje tematsku sjednicu o poljoprivredi, zdravstvu, a imamo i inicijativu za održavanje sjednice, na kojoj bi se govorilo o zapošljavanju, standardu života građana, politici prema umjetnicima, robnim rezervama...", kazala je Grgić.

Budući da su penzioneri, nakon sastanka sa predstavnicima Vlade FBiH, najavili sastanak i sa predstavnicima Federalnog parlamenta, Grgić je kazala da takav zahtjev još nije stigao u Parlament.

"Koliko znam iz medija, penzioneri su prihvatili da sačekaju povećanje penzija do januara, kada je jedino moguće očekivati da dođe do povećanja od pet posto", kazala je Grgić.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: