{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zastupnički dom FBiH do kraja godine zasjeda još šest puta

23.9.2013. u 13:11
12
11
Zastupnički dom FBiH do kraja godine zasjeda još šest puta
12
Zastupnički dom FBiH do kraja godine zasjeda još šest puta
Mira Grgić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Zastupnički dom Parlamenta FBiH sutra će održati nastavak 22. redovne sjednice, a na dnevnom redu će se naći 16 tačaka.
Dopredsjedavajuća Doma Mira Grgić je kazala da će se pred parlamentarcima sutra naći tri nacrta zakona te nekoliko odluka i izvještaja. Među njima se ističe Nacrt zakona o zaštiti prijavitelja korupcije.

"On zaokružuje cjelokupan zakonodavno-pravni okvir u ovoj oblasti. Ovakav zakon predstavlja novi koncept zaštite prijavitelja korupcije, kakav pokušavaju uvesti i najrazvijenije zemlje. Njegovim usvajanjem FBiH bi bila lider u toj oblasti", smatra Grgić.

Kolegij Zastupničkog doma će prije sutrašnje sjednice razmatrati kalendar održavanja sjednica do kraja ove godine. U planu je da se svakog mjeseca održi jedna redovna i jedna tematska sjednica.

"Za sada imamo sedam inicijativa zastupnika za održavanje tematskih sjednica, a nekoliko njih je već pripremila Vlada FBiH, što uključuje tematsku sjednicu o poljoprivredi, zdravstvu, a imamo i inicijativu za održavanje sjednice, na kojoj bi se govorilo o zapošljavanju, standardu života građana, politici prema umjetnicima, robnim rezervama...", kazala je Grgić.

Budući da su penzioneri, nakon sastanka sa predstavnicima Vlade FBiH, najavili sastanak i sa predstavnicima Federalnog parlamenta, Grgić je kazala da takav zahtjev još nije stigao u Parlament.

"Koliko znam iz medija, penzioneri su prihvatili da sačekaju povećanje penzija do januara, kada je jedino moguće očekivati da dođe do povećanja od pet posto", kazala je Grgić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: