{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zastupnički dom BiH: Još uvijek neizvjesno kako će se naplaćivati RTV taksa

8.4.2015. u 15:28
4
51
Zastupnički dom BiH: Još uvijek neizvjesno kako će se naplaćivati RTV taksa
4
Na desetoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zbog nedostatka entitetske većine nije usvojen zahtjev za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine po hitnom postupku. Još uvijek je neizvjesno na koji način će se naplaćivati RTV taksa, a ovaj zahtjev biti će usaglašen naknadno.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba


Završena je deseta sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj su zastupnici u prvom čitanju usvojili Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH, Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Agencije za poštanski saobraćaj BiH za 2014. godinu, Izvještaj o stanju ravnopravnosti spolova u Bosni i Hercegovini za period 2012. – 2014., te Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu odluke o iznosu RTV takse.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba


Zbog nedostatka entitetske većine zastupnici nisu usvojili zahtjev za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine po hitnom postupku, a koji će biti usaglašen naknadno.

Također, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je Odluku Predsjedništva BiH o učešću grupe podoficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u operaciji podrške miru "Odlučna podrška u Islamskoj Republici Afganistan", te zaključak zastupnice Aleksandre Pandurević i informaciju Centralne banke BiH o problemima korisnika kredita ugovorenih s klauzulom o indeksiranju obaveze u švicarskim francima (CHF) i mjerama preduzetim za rješavanje ovih problema.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: