|

Zastupnici u skupštini KS sutra o imenovanju nove vlade

Zastupnici u skupštini KS sutra o imenovanju nove vlade
1
F
FENA
20.11.2012. u 12:30
17
komentara
1

dijeljenja
Zastupnici u skupštini KS sutra o imenovanju nove vlade
Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj bi zastupnici trebali razmatrati Prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade KS-a zakazana je za sutra, 21. novembra, a prijedlog sastava nove Vlade predložio je mandatar Suad Zeljković.
Za ministricu pravde i uprave KS-a predložena je diplomirana pravnica Velida Memić koja je i od 13. januara 2011. do 15. jula 2012. obavljala dužnost ministrice za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljene osobe u Vladi.

Diplomirani pravnik Zlatko Petrović, sadašnji ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša, trebao bi nastaviti obavljati tu dužnost i nakon novembarske sjednice Skupštine KS-a.

Također, novi-stari ministar stambene politike trebao bi biti diplomirani inžinjer arhitekture Čedomir Lukić koji je ovu dužnost obavljao i od 2006. do 2010. godine i ponovo od 2011. do 2012. godine.

Diplomirani građevinski inžinjer Jusuf Bubica trebao biti novi ministar saobraćaja, dok bi dosadašnji zastupnik Socijaldemokratske unije (SDU) BiH u Skupštini KS-a Nermin Pećanac trebao biti ministar unutrašnjih poslova.

Ministarstvo privrede trebao bi voditi inžinjer hemije i tehnologije Emir Hrenovica koji je do sada radio na rukovodećim mjestima u JP PTT, dok bi Ministarstvo finansija ponovo trebao voditi Muhamed Kozadra.

Doktor medicine Eldan Lokmić trebao bi biti novi ministar zdravstva. On od 1995. godine obavlja dužnost generalnog direktora Centra za medicinsku rehabilitaciju "Reumal" u Fojnici.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade trebao bi vodio Damir Marjanović koji je do sada radio u Institutu za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju, a akademski muzičar Ivica Šarić trebao bi treći put voditi Ministarstvo kulture i sporta.

Pravnik Muamer Bandić trebao bi postati novi ministar za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice koji je do sada radio u Sedmoj osnovnoj školi kao sekretar i pravni zastupnik, a Ministarstvo za boračka pitanja trebao bi voditi general Asim Džambasović.

Potvrđivanjem Vlade Kantona Sarajevo prestaje mandat Vladi kojoj je izglasano nepovjerenje na sjednici odlukom Skupštine Kantona Sarajevo 21. septembra, a koju su činili premijer i ministri iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH te ministri iz Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH.

Dnevni red sjednice dopunjen je i još jednom tačkom, a to je Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po ugovoru o zajmu (projekt vezan za vodovod i otpadne vode u Sarajevu) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...