Komentari (124)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bijednici bijedni, a da li postoji osnovna škola u Sarajevu koja nosi ime Branka Ćopića? On vam ne valja?! Čuj da daju ime osnovnoj školi po NDH-ovskom atašeu?! Sunce li vam bijedno u šta pretvoriste ovaj grad!?!
Hebo te Čopić, nosi se u Hašane
U Čopićevim djelima nema NI JEDNOG pozitivnog lika sa bošnjačkim imenom. (veliko)Srbendra i četnikčina sa dna kace
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Po kakvim su komunističkim i četničkim protuhama nazivali sve i svašta po Sarajevu (da su nam se ulice zvale Vladimira Perića Valtera, Obala vojvode Stepe Stepanovića ili u sred Baščaršije Miloša (k)Obilića), šta onda fali Čolakoviću?
Hebi svoju master fašističku.
Liži Karadžiću i Mladiću znaš-već-šta, i oni su proizvod komunističke Srboslavije ulitanog Tite
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Gledam kroz prozor covjeka kako rovi po kontejneru da nadje hranu ili nesto sto bi mogao prodati na buvljaku; racun za struju ce sigurno biti veci, racun za vodu je kao da imam autopraonicu, placam racun za grijanje na +40C, djecu na more mogu odvesti za vikend i to do Neuma i opet kazem hvala Bogu na svemu; ali sretan je ovaj moj grad ako je naziv skole njegov najveci problem pa da se oko toga ova (ne znam kako da je drugacije nazovem nego) fukara (tzv poslanici) svadjaju oko imena skole dok se broj nezaposlenih svakodnevno povecava, dok nam djeca umiru jer nemaju para za lijecenje u svom gradu, dok hiljade ljudi zeli zauvijek da napusti ovaj grad i da ide u svijet trbuhom za kruhom. Ovo je davno prestalo biti tuzno .....
Ja gluposti i na šta oni troše vrijeme... nazovite je OŠ Hadžići i fajront! Ko da je to jedini problem u ovom kantonu. Daj ba uradite nešto konkretno!
Ah, dosle su na red i zasluzne ustase :-) Imena osnovnih skola u Sarajevu OŠ “Hašim Spahić” OŠ “Hilmi ef. Šarić” OŠ “Safvet-beg Bašagić” OŠ “Musa Ćazim Ćatić” OŠ “Alija Nametak” OŠ “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” OŠ “Nafija Sarajlić” OŠ “Hasan Kaimija” OŠ “Zahid Baručija” OŠ “Izet Šabić” OŠ “Porodice ef. Ramić” Imena osnovnih skola u Banjaluci Branko Copic Zmaj Jova Jovanovic Branislav Nusic Ivan Goran Kovacic Ivo Andric Vuk Karadzic Desanka Maksimovic Aleksa Santic Miroslav Antic Petar Kocic Djura Jaksic Jovan Ducic Milos Crnjanski
Dučić = četnikčina (kao diplomata, autor plana o protjerivanju Albanaca i Bošnjaka iz Kraljevine Jugoslavije) Kočić = četnikčina pa kad mogu čiče Draže, što ne bi i koji Ante sa Bradine?
Ocamsestrem, da svako je probrao ono sto mu se svidja. Ja sam samo napisao ko je sta probrao. Spisak imena sve kaze i objasnjenja su suvisna. No comment komentar :-) SaBiker, ti si malo mentally challenged, sto bi rekli Englezi :-)
Da ne bi bilo svadje i neslaganja najbolje da se drzimo rednih brojeva..naprosto nemamo takvih cija "biografija nije kontroverzna" za nekoga, u nekom razdoblju....
Mozda se spletom nesretnih okolnosti nasao na pogresnoj strani u tom momentu, i ako je bio dobar čovjek i plodan umjetnik to ga amnestira od pljuvacine i javnog blaćenja, ali ipak ne moze postojati olaksavajuca okolnost koja ga moze progurati da neka novoosnovana škola dobije ime po njemu, rahmet mu dusi.
... za DF i NJIHOVU STRANKU su prihvatljivi nazivi:sveti sava,vuk karadžić,sraćko mladić, ........................... :))
Domaći izdajnici su se uvijek rješavali "po kratkom postupku" Još malo pa će tražiti postavljanje biste Draže Mihajlovića ispred Kantona Kome smeta bošnjački sin ima takmičenje u traktorskim disciplinama, pa bujrum...
S obzirom da je pomenuta škola na teritoriji Općine Hadžići moj prijedlog je da se ista zove O.Š. Čedomir Domuz.
Ovi ko fol počeli raditi? Sad će se uz ručak pomiriti. https://twitter.com/mikrozadatak
Hej sramote stid i sram vas bilo
Nek sacekaju nekoliko godina,pa ce po meni dati ime.. Hem sto sam iz hadzica,hem sto cu prekucat ovog Colakovica..
Sve se bojim da je pisao na bosanskom
Osedlaj najbržeg ata, najoštriju sablju opaši, s majkom halali se brzo i kreni, Đerzelezu Ale! Prašinu otresi sa ruha i čupavu podigni kosu s očiju umrlih davno, pa hitro izjaši iz groba u borbu za opstanak Bosne! U džennetu ne miruj više, ako si mumin i junak, majčine ne gledaj suze, ako si ponosni Bošnjak. S nebeskih kad modrih visina snesu te meleci amo do tvog zapuštenog groba, nek at te već osedlan čeka. Potegni buzdovan i sablju, pa jurni kroz prašnjavu Bosnu i gledaj, i bori se, Ale! Nek te ne začude gladni, poniženi, jadni i bosi Bošnjaci u izlizan jaram zapregnuti, kada ih spaziš. Nek te ne začudi, Ale, što nećeš čaršije naći, ni kule begovske, hane ni tople hamame, ni žene u zaru, il feredži crnoj. Nek te ne začudi, kada u džamiji mjesto džemata pronađeš konje i ovce; to narodu otet mal je kog šejtanu daju na danak. Ti samo razmahuj sa sabljom i jaši kroz zamrlu Bosnu, neka te očaj bar vidi i u tebi nasluti spas. Kad prva te opazi straža i upita: Šta ovdje tražiš, ne udri ga tim buzdovanom nego mu ponizno reci: Na rad se javljam, na prugu… Kad s tvog vilenog konja htjedne te skinuti dronjo, da uzjaše namjesto tebe, ti stisni junački zube, pa sjaši – i nastavi pješke… Kad dušmanin zaišće sablju, buzdovan i s prsa ti toke, i zlatni sahat, i saruk, pa čak i kosu sa glave – podaj mu, podaj mu, Ale, pa nastavi kružiti Bosnom… Kad te na meeting pozovu i brke da obriješ reknu, otiđi i obrij se, Ale. I plješći, kad dušmanin stane o nekoj ti lagati sreći, i nemoj nikome reći da time boriš se hrabro, hrabrije nego sa sabljom, za novu, za sretniju Bosnu. Kad kao šugavi prosjak u džennet se materi vratiš, reci joj: Ne strahuj majko, za svoga sina, junaka… Veći su, veći i jači Đerzelezi danas Bošnjaci, i hrabrije danas se bore, jer žive i prkose vragu ljubeć mu lukavo skute dok smrt mu opaku slute….
čisti bosanski jezik :)
mario vukasovicu jebem li ti mamu i tu nosatu kuju pored tebe
E kad ste se posvađali sad se i pobijte, nećemo li i mi imati kakvog hajra od te vaše sjednice!