Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...diplomirani štelaš je najjača kvlifikacija. tu i harvardu klecaju koljena.
@god Free ...famElija buš je jakih veza. od vindzora do bin ladena. da su ranije doprli do moći, i sa staljinom bi bili ahbabi. samo taki.
@god Free ...liberalni kapitalizam je usavrešni staljinizam prije samog staljinizma. ideološke stupidarije staljinovih politkoma su lakrdija spram visokosofisticiranih meidjskih manipulacija modernih staljinista kapitalističkog sistema. mentalni status nacija oblikuju guzovi kim kardašijan a na to "sjedne" spika školovanih i natprirodno talentovanih medijskih zločinaca i spin doktora. p atako saddam od 88-e do 90-e pređe put od "ljubimca" do "sotone". a masa guta li, guta...
Nije ovo slucaj samo sa bibliotekarima! Ima toga koliko hoces! Covjek zavrsi sigurnosne studije i onda, preko konkursa, dobije posao medjunarodnog pravnog savjetnika u Ministarstvu pravde BiH.Djevojka zavrsi tri godine poslovne ekonomije u Vitezu i radi kao savjetnik federalnog ministra kulture. Pa valjda bi ovi bibliotekari trebali biti savjetnici u kultur?! Decko zavrsi socijalni rad i radi kao zurnalista! Profesor latinskog nam je Ministar pravde BiH, ministrica kulture je socijalni radnik, bivsi ministar kulture u Kantonu Sarajevo je direktor turisticke agencije. Njega su jedinog od svih gore pomenutih smijenili. Ovome se stvarno treba stati u kraj!
A bivsi ministar saobracaja nam je bio ortoped;) Jurišššššš
zaposlio ga "roki" ili "role"
"Riba smrdi od glave, a ne od repa". Djeca koja upisuju društvene nauke su najmanje kriva što poslije faksa dugo čekaju posao. Niko ih ne usmjerava u srednjoj školi nego odrastaju u sredini gdje im se govori"Završi bilo šta, samo da ne studiraš godinama, naći ćemo ti nekakvu vezu za posao...". Sa druge strane, drzava (ako je i ima) mora da obezbjedi radna mjesta profesorima koji predaju na fakultetima drustvenih nauka. Da ne govorim o kriterijima za upis na skoro sve fakultete drustvenih nauka.
Stela = narod(i) u BiH. Sve i da se moze nesto promjeniti ovaj narod ce do kjameta da se vodi principom:" Bitno je koga znas, a ne sta znas". Prestanimo se lagati, kad smo fukara u dusi kojoj je štela postala sastavni dio DNK-a i koja se genima prenosi sa generacije na generaciju. Sutra da pokuca na vrata neko iz Telecoma i ponudi posao za kovertu od "simbolicnih" milju maruna, svi bi se zaletili da uzmu mjesto nekome ko je mozda kvalifikovan za taj posao i rekli bi:"PA JE BI GA STA CES !
zato sto nismo ni znali da postoji titula "diplomirani bibliotekar", zar ima fakultet i za to? sta je slijedece? diplomirani kamenolomac? tunelokopac?
Bibliotekari izasli iz biblioteke i skontali da je BiH i 2016.
neformalna grupo prvo istjerajte bibliotekare iz policije, zdravstva, telecoma, elektroprivrede pa onda trazite da izdavanje knjiga rade samo bibliotekari... Ucis 4 godine fakultet da bi procitao signaturu i izdao knjigu na revers...
hahahahaha
Neformalnoj grupi građana najtoplije preporučujem da ponove gradivo i zapjevaju pjesmu : " Jača teta od tri fakulteta " ....
SDA STRANKA NAM JE JBLA MAJKU ZA SVA VREMENA
Znate vi zašto - da se popuni norma nastavnicima iz SDA...
BH Telecom zaposljava textilne tehnicare,pa mogla sam se i ja prijavit
Slučaj u Bugojnu http://www.6yka.com/blogovi/blog/21574/konkurs-za-gradskog-bibliotekaraku-magistrica-bibliotekarstva-protiv-profesora-sporta-i-zdravlja-ko-pobjeduje-in-memoriam-nekada-pravnoj-drzavi
zato sto je kod nas sve naopako.
cuj zasto....pa ima jos uvijek nezaposlenosti kod familije, prijatelja i podobnih :)