Komentari (245)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kosovo je historijska činjenica. RS je tvorevina nastala na presuđenom genocidu i dejtonska izmišljotina.
nego vratiti Sandžak u okvir matice Bosne
i možemo li mi zajednica bošnjačkih krajeva u Podrinju da se odcjepimo od eresa? od Janje preko Šepka, Diviča Kozluka, Kula Grada, Konjević Polja Cerske, Kamenice, Snagova,Liplja do Potočara Srebrenice Žepe, realno 70% naseljavaju Bošnjaci...eto mi da se odcjepimo
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Ukoliko neki narod uživa određeni stepen autonomije, učestvuje u predstavničkim tijelima, vlasti, nije ugnjetavan i ima sve slobode, time je već ostvareno pravo na samoodređenje i ne postoji uporište u međunarodnom pravu da neki narod istupa iz suverene države. Po ovome Slovenija, Hrvatska, BiH i ostale republike nisu imale uporiste da istupe iz SFRJ. Ne kaki akademice.
Imali su ne kaki ti.
Što onda Bošnjaci ugrožavaju prava Hrvatima u FBiH?
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Zaboravili ste navesti glavnu tezu s kojom je međunarodni sud potvrdio, da primjer Kosova ne krši međunarodno pravo (za razliku od RS), a to je da entitet, koji nastane sa nasilnom okupacijom teritorija neke države nikada ne može ostvariti neovisnost na tom teritoriju. RS je nastala masovnim zločinačkim kršenjem temeljnih ljudskih prava, vojnog i međunarodnog prava.
Nemamo mjesta za genocidaške tvorevine u budućnosti Bosne i Hercegovine!
Jedno nastalo na genocidu(rs) a Kosovo na odbrani od pokušaja genocida
Treba raspisati referendum u federaciji sa pitanjem. Dali želimo dijeliti istu državu sa ljudima koji veličaju ubijanje protjerivanje i silovanje. Dali mi želimo biti sa tako primitivnim narodom u istoj državi.
Uzeti pola srbije i nazvati je Bosansko-Hercegovacka republika.
Mostar 1905..koja su vam to prava ugrožena? Konkretno, manite šupljeg u opštavanja?
Zato ih u Federaciji ocistili i sveli skoro na nulu
Zasto nije obiljezena r.s kao kosovo svjetlom bojom
Idealna tema za potpirivanje vatre.
zato sto su srbi nas narod /sloveni/ a albanci nisu...
Ako se Rusi i Ameri dogovore upoređivati će se i neuporedivo
pa vise prava imaju bosnjaci u rs da se odcijepe u zaseban entitet ili republiku nego li rs da se odcijepi iz BiH, jasno kao dan. i na tome treba inzistirati, u mjestima da bosnjackom vecinom proglasiti Republiku Bosnjacku, tuci ih njihovim oruzjem!
Svaki Turcin zna,svaka bula zna da je Obilić,srpski sin zaklao Murata
Ma poredi, ko ti brani. Pa i secesija Kosova je narušavanje državnog suvereniteta i blatantno kršenje Međunarodnog prava, isto kao što bi bila i secesija RS-a. Stvar je politike, nezavisno Kosovo moćnicima na zapadu odgovara, nezavisan RS ne odgovara.
Rep Srpsku je priznao citav svijet a Kosovo pola.