Centar za humanu politiku
0
Zašto nemamo poštene izbore u BiH?
Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NAJEBEM TI SE MAME SRBSKO-HRVATSKE U SVIM POSTOTCIMA I OPCIJAMA
neka si mi to sve srocio i meni slijepcu pokazao put.... sutra pokupi ravnogorske cetnike i odvedi ih u najblizu policijsu postaju.... inace ja i moja sira familija glasamo za naj RADIKALNIJU stranku na sljedecim izborima
@bosnjak sarajevo seljachino urbana poturchena, nigdje ja nisam pozivao na unistenje islama niti to iskreno u sebi zelim. to je vas izbor. ja sam samo da mi nismo sa vama i da sa vama djelimo sudbinu. jer vi ste fatalni sami za sebe a ja bih volio da ja odlucujem sam o svojoj sudbini. to ce ti tako biti prije ili poslije. ja mislim da je bolje za sve... SVAKO ZA SE. eno ti tvoj dio koji ti pripada i pravi sa njeg sta hoces pa i serijatsko drustvo.
ZATO STO BALIYE BIRAJU SEJDU DA PREDSTAVLJA HRVATE! ZATO...BOJKOT INSTITUCIJA I ODVAJANJE HERCEG BOSNE I REPUBLIKE SRPSKE! SMRT ISLAMOFASIZMU !!!!!!!!!!
Da nebude zabune da samo govorim o islamu kao osnovnom problemu ovog drustva. Novokomponovani katolicizam i pravosljavlje cine apsolutno jednaku kocnicu u uspostvaljnju civiliziranog drustva u Bih. Deislamizacijom se zaustavlja radikalizacija ostalih vijera, a davanjem glasa jedne etnicke grupe strankama drugog etnickog predznaka se donekle neutralizuje polarizacija stranackog bica koji da sada se pokazao kao vrlo kontraproduktivan. Morate razumijeti ako je politicarima i strankama jedna stvar sveta onda su to glasaci, a mijesanjem glasaca se pravi pometnja u etnickom stadu. Treba politicki neutralizovati i lazne demokratkse stranke sa socialistickom predznacima kao sto je SDP i njihovi mali sateliti. Tek onda se moze poceti sa pravljenjem stranki kao sto je to slucaj u Americi. Crveni i Plavi, pa neka glupi narod bira a jedina razlika moze da bude budzet, vojska, ekonomija itd. Mora se poceti od neke tacke a to je ukidanje religiskih poglavica i njihovih politickih sluga.
Ima li u Bosni i Hercegovini igdje covjeva? Svuda vidim samo i jedino vjeru i naciju. Oni ne garantiraju covijecnost. Iskustva su to pokazala.
HPC-htvatska pravoslavna crkva= DESRBIZACIJA
Najbolje je da Bosnjaci glasaju za hrvatske ili srpske politicke opcije jer to bi bio prvi ozbiljniji korak u izlasku iz ove pat pozicije. Vama na volju, vas izbor, vasa buducnost.
Kojih sest stranaka je laziralo troskove? Cekaj da procitam jos jednom: SDA, SBiH, SNSD, HDZ, HDZ1990; Ja vidim pet stranaka! Valjda ne znate da odavno nemamo vladajucu sestorku...
@buducnost ORAO MARKO DRUMOVE DA TURKE NERVIRA
@Drina u pravu si i dodajem da nece oni promijeniti niti jedan zakon koji bi mogao biti njma na stetu. Samo lud reze granu na kojoj sijedi. Narode ucini nesto i prekini svoju agoniju !
Razlog za propast ove drzave nisu polupismeni politicari i banda koja krade nego fundamentalne razlike izmedju 3 naroda, odnosno 2 naroda ako zelimo da gledamo na situaciju iz prespekitve religije. Hrvati i Srbi bi rijesili problem sa Bosnom u roku od 20 minuta, ali Bosnjaci i Hrvati ili Bosnjaci i Srbi nikada nece naci zadovoljavajuci kompromis. To je ISTINA a ne da ako sada izaberemo nekog politicara koji ima koliko toliko cist dosije, stvari ce se same od sebe orkenuti ne bolje. To je apsurd koji se vodi iz dana komunizma. Druga stvar, svojatanje nekih povijesnih cinjenica od strane Bosnjackog politickog kruga je miniranje buduceg politickog fundamenta. Primijer tome je cijela prica o Kotromanicima i sadasnjim Bosnjacima koji apsolutno nemaju veze jedni sa drugima. Hodza i Kotromanici se nisu sreli u povijesti osim sto su mozda tadasnje novopecene hodze iscekivale glavu bosanskih vladara na kolcu.
Jeil ti sta pio, ili si onako blesav pa ove gluposti valjas? daj sa-x uvedite da se prije komentarisanja mora uraditi test inteligencije. Previse vam je ovdje idiota.
@realno si glupander naj veci kao i tvoj fahro r. kriminalac i je bo ti on muma u ckupi
Nista nije konstantno i vijecno. Izjave tipa \"nikada necete\" ili \"prosli smo i gore\" su cisto utopija i pokusaj da se nadje odgovor iz skoro pa neizlazne situacije. Cisto da se smiri savijest. Deislamizacija se moze izvesti na razlicite nacine. Uzas koji se dogodio za vrijeme proslog rata, tipa masovne grobnice, logori, masovna ubijanja i lokalni genocidi su apsolutno nepotrebne povijesne akcije koje za reakcije imaju destabilizaciju ovih prostora za sljedeca stoljeca. Potpuno nepotrebno i naravno neljudski. Islam kao politicka pojava je problem u BiH, nisu dzamija i hodza problem, jer oni ce oni biti automatski potisnuti boljom edukacijom pucanstva. Problem je politica elita Bosnjackog naroda koja gura islam bez obzira kolika je cijena tog akta. Vec vidjeno za vrijeme rata. Politika, bolje islam 100% na 20% teritorije nego 20% islam na 80% teritorije je politika koja je okosnica bosnjackih stranaka pa i SDP kao jedne takve. Budimo realni i pogledajmo istinu u lice: