Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zatrubi ako Komšić nije tvoj predsjednik http://www.bljesak.info/content/view/61651/158/ Tijekom jutra na Rondou u Mostaru (Trg Hrvatskih Velikana), bilježimo značajniji porast upotrebe zvučne signalizacije, \'\'bibikanja\'\', pritiskanja sirene vozača u vozilima i stvaranja buke u prometu. Razlog možemo potražiti u sadržaju postavljenog transparenta koji se nalazi u samom kružnom toku. \"Studenti ne mogu da šute jer nama nije svejedno, a nije ni ostalim građanima koji od jutra ne prestaju da trube. Ovako izražavamo svoje nezadovoljstvo izborom Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH\", izjavio je Srni student Josip Zelenika, jedan od organizatora prosvjeda.
pa ako je ovaj jado oličenje državnika onda ovo nikada neće biti država
jadnih intelektualaca.sve sama gerijatrija koja za neku malu pinku promoviše jednog političara koji je više nego skromnih mogučnosti.da su neka mirnija vremena,plafon za komšića bilo bi mjesto sekretara neke seoske mjesne zajednice. gdje se urušiše kriteriji i neke moralne norme koje su krasile stare intelektualce. jadno,jadno,gospodo.jednom narodu samo zato što je malobrojan oduzimate pravo da ima svog predsjednika ove nam drage i mile domovine.sad razumijem dodika.
Hocemo gradjansku drzavu, a ne ovu shegu od nacionalizma! Dajte da svi za sve mozemo glasati, pa cete vidjeti rezultate!
kakvi narodi ?? zna se ko je glasao za zeljka. kamo srece da su i ostali imao bi preko 500.000 i to bi znacilo da narodi (u mnozini) ne zele etnicke podjele.
greska, ukinuti kantonalni nivo vlasti...
treba dodati jos jedan entitet, ako ga vec hrvati zele, u zamjenu za jacanje centralne vlasti, ukinuti jedan nivo vlasti (entitetski), na taj nacin smanjiti ionako enormne troskove administracije, sarajevo staviti kao centralni republicki frad, sa svim institucijama... samo uz smanjenje troskove administracije ova drzava moze naprijed, nikako drugacije!
da pitamo Sabinetu?
previse je ovdje idealizma. Hare je idealisao 100%, Zeljko bi nesto da šamara unaokolo. Mi trebamo realne politicare koji su spremni napraviti kompromis, ali prije toga stvoriti atmosferu medju sva tri naroda koja ce garantovati cjelovitost BiH i ravnopravan status svakog naroda. zbog toga je najbolje rjesenje bilo da je Raguz pobjedio. Mi nikada necemo biti potpuno gradjanska drzava, ali mozemo biti 80% gradjanska. Profesor Kukic je potpuno upravu.
Dio II Ako je nakon svega stav cijele MZ da bosna treba da izvrši ustavne promjene kako bi se približila EU, a prije svega eliminisala diskriminaciju prema bilo kome onda ne mogu da shvatim u čemu je problem ? Evo ovo sa izborom člana predsjedništva iz reda Hrvata shvatam mnogima se ne sviđa. OK. nek to bude razlog da što prije završimo sa ustavnim promjenama na dobrobit sviju nas u BiH. RS ok ja lično ne bi dovodio u pitanje, a rado bi pristao na Federaciju sa manje kantona i želju da bude jedan sa Hrvatskom većinom (i diskontinuitetom teritorija) ako bi to davalo nekakvu sigurnost Hrvatima u BiH. Međutim da ne zaboravimo Hrvate čiji se domovi nalaze u RS - u. Ujedno ukidanje ovolikog broja kantona bi dovelo do napretka Federacije jer se trenutno čitava jedna elita \"Vampira\" hrani na vratu naroda i čak ne pita čijoj djeci uskraćuje bolje sutra. Smatram da SDP istinski radi za dobro svih, ko može nek me razuvjeri, a vjerujte da ne smeta nijednom narodu, samo političarima tih naroda.
Zašto se prošli put niste bunili kada je Komšić izabran.Glumite nezadovoljstvo da bi kao kompezaciju dobili predsjedavajućeg vijeća ministara,funkciju koja je daleko uticajnija.
Ž.K. je obično po.tu.ri.čko faš.isti.čko go.van.ce, nikakav izborni fenomen...
ja intelektualaca i govana pa taj \"ustav\" NIJE POTPISAO HRVATSKI PREDSTAVNIK krešimir zubak
Pa upravo je zeljko najveci naciofasista jer osporava pravo drugih naroda da se opredjeljuju po zelji, tvrdeci da smo svi mi bosanci i hercegovci, a ako se tako ne osjecas \"mozes da selis\". Poprilicno fasisticki!
.Dovoljno je samo jedno;Zeljko se bori protiv GENOCIDASA I SEPARATISTA sve je stim kazano.VOLIMO TE Zeljko..