Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko god vi mislili da je skolovanje u BiH neefikasno i nepotpuno, naspram zapadnjackog sistema obrazovanja je sigurno bolje. Ja radim sa srednjoskolcima i brucosima na stranim univerzitetima, i ta djeca su toliki laici da cak ne znaju, gdje su koji kontinenti, kako se zovu, misle da je Thomas Edison izmislio struju i slicno..
@SamoRealnoDruze Hohoho druze koja mitomanija!!! Haj lazi sirotinju, da mi lahko padne aksam na prazan trbuh. Koji bolan sistem u BiH, pa nema sistema, to je neka raspala kopija zapadnog sistema, sa najgorim ostacima komunistickog sistema. Uci se nepotrebno inefunkcionalno, ili se be uci nista, a bonus sve korumpirano!
@SamoRealnoDruze NE! Ja se najezim kad procitam ili mi neko kaze da mi imamo "bolje" skolovanje. Kakvo crno skolovanje mi samo bubamo napamet i pricamo to to nije OBRAZOVANJE! Profesor nam u srednjoj crtao j*eni elektro motor da objasni kako radi.. pa bolan UZMI iz neke busilice il fena.. donirat cu ja ako treba pa mi pokazi kako radi i kako kad struja ide kroz to, hvala Bogu pa imam interent i naucim takve stvari jer od skole sam naucio kako prepisat samo..
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nelegalne diplome tiskaju Hrvati i Srbi kako bi oslabili BiH neznanjem i nekompetencijom jer znaju da je to put u nestanak. Lažne diplome se najviše koriste u Sarajevu, gdje su centri za uhljebe sva tri naroda!
Istina, 95% Nijemaca ne zna koliko ima kontinenata....ali zato znaju raditi posao za koji su izucili zanat. Za razliku od nasih srednjoskolaca, koji sve znaju ali ne znaju raditi
Bošnje se tješe da imaju najbolje obrazovanje a masovno se kupuju diplome kakve li kontradiktornosti......
Problem obrazovanja je nemoguce rijesiti dok nerijesimo pitanje opceg raspolozenja i sistema vrijednosti. Ako je teznja - a jeste, da se preko noci stice bogatstvo - ako je cilj novac, onda mi imamo veliki problem. Ako je cilj obrazovanja da imamo pojedinca koji ce svojim radom poboljsati kvalitet zivota svih nas onda postoji nada. Medjutim, drustvena stvarnost ide u korist novca preko noci. Tako da akcenat mora biti na PREODGOJU K PRINCIPIMA VJERE.
A nije im palo na pamet reći kako svaki uhljeb ima svog pomoćnika, tajnicu auto i tako puta 12 kantona i RS a da o agencijama izmišljenim da se uhljebljeni utrpaju da i ne govorimo ...ja pameti i članka. Kakvo god da nam je obrazovanje uz sve mane - da nam je sve tako mi bi bili u rangu srednje razvijenih zapadnih zemalja.
otkako je propala juga sve nam je karina i karina ce ostat do vjek vjekova. broj stanovnika ce past na ispod milion za 50 godina a vec je proslo 28 od pocetka rata
Zato sto profesirima nije stalo da nauce studente nego da ih muce i obaraju eto zasto. Sta bi uradili s 500 elektro inzenjera ili doktora svake godine?
Pa kako je to u ex YU bilo vise nego efikasno obrazovanje pa se niko u svijetu ne zali na nase strucnjake i radnike koji razvaljuju sirom svijeta u svim profesijama? Kako ce biti efikasno obrazovanje i zdravstvo kada od grada do grada razlicite udzbenike koriste, materijale, teme, kako kome se digne. Ministarstava ko u Americi, a niko nikome ne odgovara, svako tjera svoje, a SDA sve skole drzi u saci i direktore hahah 80 direktora u kantonu smijenili SDA cim su uzeli vlast
Da mi je znat kako su dobili taj podatak "13x bolje" 😂
Samo lupate sirotiLJo. U prvom srednje kaže profa, stara zadrta komunjara "ne brišite mrve rukom sa stola, sluti sirotinji" - hebbem ti reko i skolu i obrazovanje. Gatate u šolju hoćete uspijeh. Bošnjo i Srbo iz RS-a su telad.
Puno toga utječe na kvalitetno obrazovanje učenika krenuvši prvo od jedinstvenog NPP-a na nivou države, plaća nastavnika, pranja novca kroz kojekakve seminare na koje nas šalju a koje ministarstva kasnije nema novca za primijeniti ih, i naravno tolikog broja jednih te istih ministarstva na nivou države
SDA uhljebila vojsku cistacica, vozaca, vrtlara, vratara, sve krezubo "njiha", "anamo"..to glasacko tijelo ih drzi na vlasti, dok za naucnoistrazivacki projekti izumiru, obrazovani idu vani, i jos Seka ima OBRAZA prozvati Konakovica cccc
U bih ima vise diploma nego ljudi....To je zato što SDA štampa lažne diplome prekomjerno...nemaju mjere u krađi i muljažama...
ovo Bakireov placenik, ovaj sa transparentom 13x
Za cenera