Komentari (143)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da bi napunili budzet...
Kukaju sto im dijaspora ne dolazi i ne ostavlja lovu te ne šalju doznake, a s druge strane ih novčano kaznjavaju kad dolaze. Umjesto da sve urade da ih privuku, država ih sankcionira. Mozgovi.
@Ggrqande Koji idiotizam hrvatskim, crnogorskim i srbijanskim licnim kartama mozes uci u BiH, a BiH licnom kartom nemozes???!!! Pa ovu drzavu vode bezobrazni idioti.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
jasno kao dan.......treba im para pa grebu gdje god mogu........uzas .......
@mirrorcic Veliki uzas....
Vala dosta su i ulazili i izlazili kako je kome kurcu cejf
@gooUser1577572208 Eh budalo jedna......
Samo deri bagru, ako si državljanin Bosne i Hercegovine naravno da moraš imati pasoš te države.
Ako ista iz ove pandemije izvukli smo i nauciti nesto a to cu licno ja promjenit. Imam dvojno drzavljanstvo i kao i ostali putovala sam sa svedskim pasosem.Imam naravno i licnu ali ne pasos jer sam ga manje koristila.ali logika je da licno i pasos nisu isto zato od sada imam opet pasos svoje zemlje.Zbog tog sad ispastamo.iz ovog a samo mozemo izvuc pouku
Jadna nam je drzava i ljudi koji je vode!!! 😡🤬🤬🤬🤬 Ne bjezi dzabe raja vani!?!?!? Spasavaj sto se da jos spasit !
Članak ne daje odgovor
‘Omogućeno je jedino da koriste ličnu kartu pri ulasku u zemlje s kojima BiH ima potpisan međunarodni sporazum, poput Crne Gore i Srbije, o prelasku granice s ličnom kartom’...hej tugo zemljo, kad stranim drzavljanima das veca prava nego svojim.
Ništa.Dobit će te gofno od mene, da napunite budžet.Nisam vidio države na svijetu, da više ovisi o dijaspori a više gazi svoje ljude.Pljuje ruke koje je hrane
Nek nam zato migranti prelaze granicu i hodaju okolo bez dokumenata a naše ljude iz dijaspore kažnjavaju. Eh jesmo jad i čemer od države!
Ja ovdje ništa nekontam,ja svaki dan prelazim granicu sa RH i vračam se u BiH i nitko mi ništa nije uručio nikakvu kaznu,tko koga kažnjava i zbog čega a imam dvojno državljansvo
Tako i treba... Dosta su se ovi 'hrvati' iz hercegovine qrčili sa putovnicama!!
Definitivno nisu normalni.Uz to su i bezobrazni.Je li neko baš namjerno radi na rastjerivanju našeg naroda i šta je pozadina ovakvih odluka?Koliko sam vidjeo nikada se nije više plakalo za dijasporom a sada čine sve da većina definitivno odluči o nedolasku u svoju zemlju.Pa ovo nigdje na svijetu nema.Ludilo totalno.
kad bi dijaspora jednu godinu odlucila da ne salje pare...
@far100. Cijela Skandinavija, USA, UK i ostali....Bilo bi ih jos vise da tzv. "uredjene zemlje": Njemacka, Spanija, Austrija, Italija, Svajcarska i jos neke zemlje u EU svojim zakonima ocigledno ne krse jednu Povelju o sticanju drzavljanstva Savjeta Evrope iz 1977 god, kada od svojih novih gradjana traze da se odreknu ranijih drzavljanstava. Inace, sve zemlje EU i Svajcarska poslije 1980. god. su potpisale i ratifikovale ovu Povelju u svojim parlamentima.
Ma ebat ih
Na WTA je spala svrha BiH pasoša? Samo da mi se moglo ući u BiH bez testa na covid.... Za ništa drugo .