BiH
29

Zaštićena svjedokinja nakon napada na njenog muža: Pitamo se ko je sljedeći

Piše: N. J.
Goražde (Foto: Davorin Sekulić/Klix.a)
Goražde (Foto: Davorin Sekulić/Klix.a)
Zaštićena svjedokinja protiv Dragana Šekarića, koji se tereti zločine protiv bošnjačkih civila u Višegradu i Goraždu, ogorčena je nakon što je njen muž, također zaštićeni svjedok u ovom slučaju, izboden jučer devet puta.

"Ne znam šta i kako dalje. Postavlja se pitanje ko je sljedeći", kazala je ova zaštićena svjedokinja za Klix.ba.

Njen suprug je, nakon što ga je Nikola Krsmanović jučer pokušao ubiti, smješten u Kantonalnu bolnicu u Goraždu, te je u stabilnom stanju i van životne opasnosti.

"Ne znam šta i kako dalje, trenutno mi je najbitnije da se moj suprug oporavi", kazala je naša sagovornica.

Na upit o tome da su njihova imena objavljena u pojedinim medijima, kazala je da to predstavlja dodatnu opasnost za nju i njenu porodicu, te da će se o eventualnoj tužbi protiv tih medija konsultovati sa advokatom.

"Pozadina napada na mog supruga je politička, s ciljem da se iselimo iz Goražda. Međutim, ja Goražde volim i ja i moja porodica ostajemo tu", zaključila je.

Protiv Dragana Šekarića, pripadnika zloglasnih "Osvetnika" i saučesnika u zločinima monstruma Milana Lukića, Tužilaštvo BIH je podiglo optužnicu krajem prošle godine. Tereti se da je učestvovao u napadu na civilno nesrpsko stanovništvo na širem području Goražda i Višegrada, od aprila 1992. i tokom 1993. godine.

Advokat Damir Alagić najavio je tužbu protiv nadležnih osoba u MUP-u u Goraždu, koji, kako je kazao, nisu adekvatno štitili zaštićenog svjedoka.