Komentari (774)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije bitno što je deka na prozoru, što se nema para da se kuća završi, što je "metar" drva složen pod prozorom...a zime ima još najmanje 50 dana, što su djeca isprepedana, gladna, željna svega i neobrazovana. Nije bitno što nas zbog ovih majmuna prezire pola planete (Nas Muslimane), što OPET moram objašnjavati da sam totalna suprotnost od "Maočana" i da to nikako ne prodržajem. Da je država ko država, danas u toj maoči nebi bilo ovih sranjj, to bi sve na golom otoku zavržilo da gura kamenje.
Otidji u Lukavicu, ne moras dalje, i vidi okacenih zastava.. Zastava koje su tebe ubijale.. To ti ne smeta.. Bavimo se ISILom za koji ne znamo ni sta je prava istina a ne bavimo se nasim pitanjima ovdje.. Tuzno..
@sheker..... i te i ove zastave - sve sravniti sa zemljeom..... imas pravo, ako budemo okretali glave, lose nam se pise.......
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
zimska IDIL-a
Da je sreće, jutros bi osvanula vijest : "Nakon uspješne akcije, na području bivšeg naselja Gornja Maoča, nezaposlenom stanovništvu besplatno je dodijeljeno zemljište za pokretanje poljoprivredne proizvodnje"
pa sta neka je kad ovi po srebrenici i dan danas mašu zastavama na kojima je ratko mladic neka i ovi isto tako mašu sa ovim ha ja ,
a sto li boze ovu maocu neko ne sravni sa zemljom, evidentno je da je to leglo terorista
Hahahaha Joj koji ste kreteni vi klixovci Pa vi ne znate sta je ovo cuj zastava IDIL-a hahahahah
ne znam na šta tačno misliš, možda miješaš sa uobičajenom zastavom sa šehadetom, ali ovo na slici JESU simboli po kojima je idil trenutno prepoznatljiv. istina da su "oteli" standardne islamske simbole, ali ovo što je na slikama trenutno simboliše idil.
Energetska efikasnost zgrade nula bodova.
E Jebiga sloboda govora sta je ja slapen sa Idilolom ili Asadom ili Amerima to je moje pravo zagarantovano svim Demokratskim Slobodama Ili Ako ne zivim pod Okupacijom Drugacijeg Satro Demokratskog Idila
to vam se, ljudi, vratio čovjek sa "stručnog usavršavanja"a a na seminarima se uvijek dobije nekih rekvizita. da je, recimo, išao na seminar iz recimo bibliotekarstva možda bi koju knjigu umjesto zastave objesio
Jeli cilj IDIL-a da širom svijeta pljuju na zastavu prvih muslimana. Klix je vjerovatno namjerno profulio pojmove po zapadnom receptu. Nije ovo zastava IDIL-a nego zastava prvih muslimana samo što ju je IDIL prisvojio sebi.
Sram vas bilo,vi nazovi muslimanski komentatori koji skrećete temu s najgore pojave zločina u povjesti čovječanstva.Tu zastavu je osudila čak i Al-qaida,muslimanska braća u Egiptu,a vi ste dakle pravovjerni tumači Islama gdje islam naređuje spaljivanje živih ljudi.
Znam ja odlično šta islam zabranjuje a šta ne. A znam odlično i šta je najgora pojava zločina u povjesti a Srebrenica je jedna od tih zločina. Ja volim ovu zastavu jer na njoj piše svjedočanstvo pripadnosti Islama.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
EVO KOGA ZANIMA KAKO JE NASTAO ISIL Haha.. pa bit će duže, al valjda ćeš pročitati sve, jer u biti priča liči pomalo na neki filmski scenarij. Eh ovako.. Znači mnogim muslimanima hilafet ili islamska država je skoro pa bit života.. ko što je Amerikancu tamo demokratija, sloboda govora itd.. smisao života, tako je za mnoge muslimane islamska država koja se ne veže ni za jednu naciju nego je čisto bazirana na riječima poslanika Muhammeda i svetoj knjizi Kur'anu.. i sad kako znamo, Islamska država je srušena oko 1. svjetskog rata, znamo svi manje-vise kako je bilo, kemal ataturk ponajvise doprinio da se turska izdvoji, a turska je bila jedna od jačih regija u toj islamskoj državi i tu je bio kraj.. od tad je bilo pokušaja da se ponovo uspostavi islamska država, i to je sve slabo išlo do rata Afganistana sa Rusijom.. svi znamo da je tad Amerika pomogla Afganistancima da pobijede Ruse komuniste (ili šta su tad bili haha) i sad, Afganistanci tačnije mudžaheidni tadašnji kad su pobijedili
kad su pobijedili Ruse htjeli su da grade državu koja možda neće biti država bez nacije kao hilafet, al će biti bar država isključivo bazirana na islamskim principima.. znači žene pokrivene od glave do pete, alkohol/droga/vanbračni sex ni pod razno.. i to se Amerikancima nije svidjelo i oni su počeli tražiti sekulariste među Afganistancima da pobijede mudžahedine. Tad je izbio sukob između mudžahedina islamista i sekularista.. i mudžahedini su uglavnom bili jači, al Amerikanci su stalno slali oružje sekularistima kako bi srušili islamsku vladavinu. To je Bin Laden kao vođa mudžahedina shvatio, i lik je jednostavno shvatio da Amerikanci moraju doći pješadijom kod njih i kad ih tad pobijede, da će se amerikanci povući zauvijek i kraj priče.. Al kako to izvesti ? Kako navući Amere da polete svom silom na Afganistan? Pogađaš.. 11./ septembar.. čitao sam na islamskim forumima, do 11. septembra Arapi su uglavnom cijenili amere... ono nosali američke zastave po autima.. poslije 11. septembra.. tišina.. amerikanci dolaze u afganistan i irak da se razračunaju i osvete za 11. septembar.. i tad počinje lagano stvaranje al kaide i u drugim državama jordan, irak, saudijska arabija, pogotovo jemen itd. E sad kad su Ameri došli, oni su uglavnom sve satrali, oni ni ne znaju drugačije.. al se ipak jedna grupa izdvajala a to je iračka al kaida, ili dio mudžahedina iz afganistana koji su se vratili u irak , da prave svoju al kaidu za stvaranje islamske države... ta grupa se zvala islamska država u iraku (IDI).. i sad oni si uglavnom ratovali gerilski, dok ameri nisu otišli oko 2007. iz Iraka.. i tad počinju ratovi na sjeveru iraka, za islamsku vlast, al tad se nije puno pisalo o medijima o tome,,, mislim ne bi bilo smisla jer Ameri otišli, a ovamo ratovi.. al uglavnom nije prestajao sukob i IDI je zauzimao teritorije lagano.. išlo je sporo al su napravili dosta baza, uzeli teritorije i uzeli oružja što im je ostalo od Sadama i Amerike.. i oko 2011. počinje rat u Siriji.. i sad IDI je to skonto, i šalje svoje trupe u Siriju.. a granica između Iraka i Sirije ko RS i federacija.. skoro pa ne postojeća.. i IDI pravi svoj ogranak koji se u početku zvao Al Nusra. Kasnije su oni proglasili IDIŠ (islamska država u iraku i šamu - šam je sirija ). i tad je Amerika vidjela šta se dešava.. i počinju brzo da naoružavaju sekulariste u Siriji, al ne zbog Asada, već da krenu na IDIŠ. Od tud oružje slobodnoj sirijskoj vojsci (FSA). i od tud IDIŠ.. i poslije par godina su proglasili hilafet ili ultimativnu islamsku državu bez granica, nacija itd.. i širit će se koliko budu mogli.. et to je to.
I Hitler je na isti nacin stvarao zivotni prostor za arijevsku rasu, drzeci se svoje filozofije kao neceg ispravnog (Da li islam podrzava nasilje?), znamo kako je to zavrsilo. E sada, sto mislite da ce biti od ove avanture isila. Mnogi muslimani ce se utepati medjusobno i to opet pase nekima (znaju svi koji su to).
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
jednoj Bosni nisu potrebni vjerski fanatici, ili ih potjeraj ili izoluj.
Nije nam potrebno to da provociramo dali to bili srbi, hrvati ili bošnjaci.
Zapravo Gornju Macu treba obrisati s lica zemlje,i problem rijesen.
Divna slika ode u svijet u strane medije "At the entrance to a mountain village in Bosnia, people are greeted by the Islamic State emblem. New photographs show the distinctive ISIS flag adorning buildings and the symbol is painted on a sign in Gornja Maoca, which is home to followers of the radical Wahhabi movement. It is believed some 150 Bosnians have joined Islamic militants in Syria and Iraq."
Joj sratmote za nas Boze dragi...
Mozda je sramota, ali se ne trebamo stidjeti. U svakom drustvu, da se ogranicimo samo na Evropu, postoji odredjen broj ljudi koji su ekstrenmih rzmisljanja. Obicno se zovu rasistima, fasistima, homofobima, fanaticima. Vjeruj mi da je ovih u Maoci puno manje nego cetnika ustasa, neofasista i slicno. I ko se zbog toga stidi? Niko! - A da im mi u BiH jasno trebamo dati do znanja sta o nihovim idejama mislimo, TREBAMO! ODMAH!
Kad donesu zakon da sem BiH zastave, svaka druga je krivično djelo onda cu osudit i ovu, a ovako dok se viore od četnički ustaški, nacistički po Mostaru itd itd pa nek se viori i ova...MI SMO GLUP NAROD I DOK SE DIJELIMO ŠTA OČEKIVAT OD NAS KO NAS HEBE KAD NEVALJAMO
Drzavna zastava je jedno, a simbol naroda je drugo. Sta bi ti, da zabranis svaki moguci simbol Srba i Hrvata u BiH kao da oni i ne postoje? Jako pametno, i u duhu suzivota. Multietnićari stari :)
Mickey10 Ovako sam rek˘o: četnički ustaški, nacistički.. I što vežeš srbe za četnike, a ustaše za hrvate... ili se hoćeš samo prepirat, ili površno čitaš
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
ova bijela je valjda simbol mira, tako da no sikiriki
Prije agresije na Bosnu i Hercegovinu, od strane barbarsko-pljackaskih hordi srbije i hrvatske, ovakvi (vehabije) zasigurno nisu vidjani, pa i pored toga Bosnjaci su dobijali metak u potiljak,silovane zene, raskomadanu djecu granatom koja bi mogla nakon granatiranja stati u najlon kesu (osobno vise puta svjedok), spaljivanje u zivim lomacama i danas kada vehabije postoje nakon svega prozivljenog od strane krscana i krscanskog terorizma nad drugim i drugacijim ,pitanje za krscane bi bilo , kakvi vama (bosanski) muslimani zapravo odgovaraju ako vam onoliki prijeratni nepobozni nisu odgovarali a kojima ste onako darezljivo punili masovne grobnicame ? Klix, u cemu je razlika izmedju smrdljive cetnicke spodobe za kojeg je voda nepoznata imenice a ispod kojeg su komentari zakljucani ? http://www.klix.ba/vijesti/bih/veliki-skup-cetnika-u-drazevini-kod-visegrada/110313088
Sve se slazem, samo to nije razlog da mi postanemo budale kao i oni. Je li tako?
Ne brabonjaj ajrokremu, lupaš bezveze, idi u siriju istresi gorčinu i nemoj da se vraćaš. Budi od koristi svojoj braći kad već oni tebi nisu ni od kakve.