{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zasjedanje o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela

F
19.8.2010. u 07:03
0
1
Zasjedanje o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela
0
Zasjedanje o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela
Vijeće ministara BiH zakazalo je za danas u Sarajevu sjednicu na kojoj bi trebao biti razmatran Prijedlog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU u BiH Valentin Inzko, šef Policijske misije EU u BiH Stefan Feller i otpravnik poslova Delegacije Evropske unije u BiH Boris Iarochevitch uputili su prošle sedmice zajedničko pismo predsjedavajućem Vijeća ministara Nikoli Špiriću u kojem se podsjeća da Vijeće ministara BiH na sjednici 14. jula nije usvojilo pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji predstavlja jedan od uvjeta u okviru dijaloga o liberalizaciji viznog režima.

U pismu se navodi da bi neusvajanje pravilnika od Vijeća ministara moglo prolongirati odluku Vijeća i Evropskog parlamenta o liberalizaciji viznog režima za Bosnu i Hercegovinu.

“Kako bismo spriječili neželjene posljedice, podsjećamo i pozivamo Vijeće ministara da osigura postizanje dogovora o usvajanju pravilnika prije 31. augusta, što je rok u okviru dijaloga o liberalizaciji viznog režima do kojeg BiH treba Evropskoj komisiji napismeno dostaviti ažurirane informacije, u obliku izvještaja”, navodi se u zajedničkom pismu.

Vijeće ministara BiH bi na današnjoj sjednici trebalo razmatrati i Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi i zaštiti naziva Bosne i Hercegovine te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pečatu institucija BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoputa na koridoru 5-C.
Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati Informaciju s prijedlogom načina rješavanja preostalih obaveza Komisije za imovinske zahtjeve raseljenih osoba i izbjeglica.

Predviđeno je i razmatranje Izvještaja o stanju provedbe Privremenog sporazuma/Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju za period 1. januar - 30. juni 2010. godine te Polugodišnjeg pregleda realizacije aktivnosti iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz dokumenta Evropsko partnerstvo s Bosnom i Hercegovinom za prvih šest mjeseci ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: