Ponovo dobili električnu energiju
32

Zanatlija iz Doboja platio struju za 11 romskih porodica

SRNA
Doboj
Doboj
Murvet Barjaktarević iz Doboj poklonio je novac kojim je 11 socijalno najugroženijih porodica Roma platilo dugovanja za utrošenu struju za nekoliko mjeseci.

"Drago mi je da su ove porodice nakon moje 'simbolične' novčane pomoći ponovo dobile električnu energiju i da na žive u mraku, jer im je zbog duga nadležno elektro-distributivno preduzeće isključilo struju", rekao je Srni Barjaktarević, koji je vlasnik zanatske radnje "MBA".

On nije želio da govori o iznosu poklonjenog novca, već je podsjetio na narodne izreke "Nemoj žaliti čovjeka, već mu pomozi" i "Baci dobro niz vodu, pa idi uz vodu i kad-tad ćeš ga naći". 

Predsjednik Saveza nacionalnih manjina regije Doboj Dragan Marković rekao je da je ovo nije prva Barjaktarevićeva pomoć, ne samo Romima, već i ostalim socijalno ugroženim građanima, podsjećajući da je mladim Romima školarcima početkom godine poklonio školski pribor, knjige i opremu.

On je podsjetio da romsku zajednicu u Doboju čini 65 porodica sa više od 450 članova, među kojima je oko 170 djece, od kojih 44 redovno pohađa osnovnu školu. 

"Romi u Doboju imaju Udruženje 'Zlatni točak' koje je osnovano 2005. godine, a od 2010. godine je, zajedno sa udruženjima Crnogoraca, Slovenaca i Jevreja, član Kluba nacionalnih manjina opštine Doboj, kao i Saveza nacionalnih manjina regije Doboj", rekao je Marković koji je i odbornik nacionalnih manjina u opštinskom parlamentu.