BiH
18

Zalažu se za jedinstvo, ali...: Rasprava učesnika Plenuma TK i predstavnika radnika

Piše: D. Brkić
Nakon na momente žestoke diskusije ispred Kantonalnog suda u Tuzli, predstavnici obespravljenih radnika i učesnici Plenuma građanki i građana TK usaglasili su se da u budućnosti prema institucijama vlasti moraju jedinstveno djelovati.

Podsjetimo, ispred sjedišta pravosudnih institucija, kao i svake druge srijede, obespravljeni radnici okupili su se na mirnim protestima. Radničkim protestima odazvali su se i učesnici Plenuma TK, univerzitetski profesori Nedžad Ibrahimović i Damir Arsenijević, koji su se upustili u diskusiju sa predstavnicima radnika.

Predstavnik radnika Polihema Sakib Kopić napomenuo je kako ih ne interesuje politika, ali da je na sjednicama Plenuma TK vidio nekoliko osoba koje su politički angažovane. Potpedsjednik Sindikata Fabrike namještaja Konjuh Mujo Gavranović rekao je za Plenum TK da je političko krilo Jasmina Imamovića na šta se profesor Nedžad Ibrahimović nasmijao jer je u prošlost nebrojeno puta u javnim istupima kritikovao rad aktuelnog tuzlanskog načelnika.

U diskusiju se uključio i Mevludin Trakić, a strasti je donekle smirio Enes Tanović koji je rekao kako prostor ispred Kantonalnog suda nije pogodan za takvu vrstu diskusije, jer se tu nalazi i novinari koji će to sve prenijeti.

Kasnije je Tanović rekao kako su se učesnici Plenuma TK i predstavnici obespravljenih radnika dogovorili o zajedničkom djelovanju prema institucijama vlasti. Pogledajte kako je to izgledalo.