{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzlanski radnici ponovo na ulici: Pokrenite proizvodnju i bit će manje gladnih

19.2.2014. u 11:27
21
51
Tuzlanski radnici ponovo na ulici: Pokrenite proizvodnju i bit će manje gladnih
21
Blizu dvije stotine radnika iz nekoliko preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona ponovo su mirno protestovali ispred Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva TK. Ponovili su svoje ranije zahtjeve o realizaciju pravosnažnih presuda, te ubrzanju stečajnih postupaka.
"Od vlasti tražimo da pokrenu proizvodnju u preduzećima gdje je to moguće. Na taj način sačuvat će radna mjesta, a bit će i manje gladnih“, kaže Emina Busuladžić, radnica Fabrike deterdženata Dita.

Iz Livnice čelika Tuzla apeluju na Skupštinu TK da im pomogne u procesu pokretanja proizvodnje.

"Mi ne možemo čekati formiranje Vlade TK, jer ćemo izgubiti kupce. Nama je hitno potrebno 200.000 KM kako bi pokrenuli proizvodnju i sačuvali 125 radnih mjesta“, kaže Zikrija Đulović, radnik Livnice čelika Tuzla.

Ispred Kantonalnog suda s radnicima su razgovarali učesnici Plenuma građanki i građana TK Nedžad Ibrahimović i Damir Arsenijević.

Uprkos na momemnte žestokoj diskusiji, predstavnik radnika Polihema Enes Tanović rekao je kako se radnici i učesnici Plenuma TK zalažu za jedinstveno djelovanje prema vlastima i da će ubuduće i biti tako.

Radnici su poslije mirnih protesta pred zgradama pravosudnih institucija prošetali do sjedišta Saveza samostalnih sindikata TK, a potom i do devastirane zgrade Vlade TK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: