{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zakon o praznicima RS upućen na Ustavni sud

S
15.7.2011. u 19:00
0
5
Zakon o praznicima RS upućen na Ustavni sud
0
Zakon o praznicima RS upućen na Ustavni sud
Zajednička komisija Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske (RS) nije dala saglasnost na amandman o zaštiti vitalnog nacionalnog interesa Kluba Bošnjaka o Zakonu o praznicima RS i on je upućen Ustavnom sudu na razmatranje.
Presjedavjući Vijeća naroda RS Momir Malić rekao je da su se predstavnici Kluba Bošnjaka i Uprave za imovinsko-pravne i geodetske poslove RS dogovorili da još jednom temeljno razmotre amandmane ovog kluba na Zakon o stvarnim pravima, jer smatraju da se može naći izvjesno rješenje.

"Zajednička komisija obavezala je ove aktere da se do 1. septembra dogovore i iznesu saglasnosti oko ovih amandmana", rekao je Malić novinarima u Banjoj Luci.

On je pojasnio da se radi o tri amandmana od kojih se jedan odnosi na legalizaciju bespravno izgrađenih objekata i utvrđivanju prava vlasništva na zemljištu na kojem su ti objekti izgrađeni, a drugi na sticanje prava i utvrđivanje prava vlasništva u sudskom postupku, a ne u postupku pred organima uprave.

Prema njegovim riječima, treći amandman tiče se obaveze novih vlasnika u postupku restitucije prema ranijim vlasnicima, da u tom postupku nadoknade imovinu, u bilo kom obliku, ranijem vlasniku.

Klub Bošnjaka smatra da bi 14. januar - Pravoslavna nova godina trebalo da bude utvrđen kao vjerski, a ne kao republički praznik

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: