BiH
7

Zakazane sjednice Parlamenta BiH i Vijeća ministara, nema naznaka za imenovanje Dautbašića

Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Zakazane su sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara BiH na kojima se kao tačka dnevnog reda neće naći imenovanje Bakira Dautbašića iz SBB-a za ministra saobraćaja i komunikacija BiH.

Uprkos činjenici što predstavnici SBB i SDA posljednjih mjeseci u javnim istupima potvrđuju stabilnost koalicije, još uvijek se ne nazire ulazak SBB-a u koaliciju na državnom nivou.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić na dnevni red sjednice Vijeća ministara BiH nije stavio informaciju o imenovanju Bakira Dautbašića za ministra saobraćaja i komunikacija BiH, a prema dostupnim podacima o imenovanju ministra u skorije vrijeme neće se izjašnjavati ni državni parlamentarci.

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH zakazana je za 17. mart, a na objavljenom dnevnom redu ne nalazi se prijedlog za imenovanje.

U međuvremenu iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH ističu kako ovaj organ izvršne vlasti obavlja svoje poslove nesmetano uprkos tome što već tri mjeseca ovo ministarstvo radi bez ministra.

Na nedavno održanom sastanku sa SDA predstavnici SBB-a jasno su poručili kako ne planiraju predložiti nekoga drugog kandidata za državnog ministra, a iz SDA su poručili kako će poštivati odluku koalicionog partnera.

Posljednjih mjeseci predsjedavajući Vijeća ministara BiH našao se na udaru kritika SBB-ovih zastupnika koji su jasno poručili kako nisu zadovoljni njegovim radom. Mediji su spekulisali da bi navodno predsjedavanje Vijećem ministara BiH od Zvizdića trebao preuzeti predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić što su iz SDA i SBB-a demantovali.

Iz SDA su kazali kako su zadovoljni radom Denisa Zvizdića ističući kako je on jedan od najuspješnijih premijera u BiH.