|

Zakazana sjednica Vijeća ministara, tema i autoput Sarajevo - Beograd

Zakazana sjednica Vijeća ministara, tema i autoput Sarajevo - Beograd
12
Klix.ba
5.6.2019. u 10:45
18
komentara
12

dijeljenja
Zakazana sjednica Vijeća ministara, tema i autoput Sarajevo - Beograd Foto: I.Š./Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić zakazao je za ponedjeljak (10. juna) sjednicu državnog organa izvršne vlasti, a na kojoj će biti razmatrana informacija o aktivnostima koje se poduzimaju na Projektu "Izgradnja autoceste/brze ceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo".
Na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH naći će se Nacrt zakona o zvaničnom vremenu u Bosni i Hercegovini, Nacrt protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore, Prijedlog odluke o dopuni tarife administrativnih taksi i Prijedlog odluke o utvrđivanju visine osnovice za obračun plaća u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine 2019. godine.

Državni ministri razmatrat će i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg, Informaciju o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće rezerve za period I - XII 2018. godine, Prijedlog migracionog profila Bosne i Hercegovine za 2018. godinu te Informaciju o aktivnostima koje se poduzimaju na Projektu "Izgradnja autoceste/brze ceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo".

Vijeće ministara BiH trebalo bi se izjasniti i o Informaciji u vezi s predstavkom - obraćanjem Odboru za ljudska prava UN-a u slučaju Akhmeda Altamirova i Informaciji o povlačenju Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske iz Evropske unije i mogućim implikacijama u trgovinskim odnosima Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Na dnevnom redu nalazi se i nekoliko izvještaja o radu za 2018. godinu, poput izvještaja o radu Vijeća ministara BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Granične policije BiH, Ureda koordinatora za reformu javne uprave i Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...