Predizborna kampanja
239

"Zajedno i tačka" slogan Naše stranke za oktobarske izbore

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Za nešto manje od dva mjeseca održat će se Opći izbori u BiH, a kadrovi političkih stranaka u našoj zemlji već uveliko rade na pripremama za predizbornu kampanju. U skladu s aktivnostima je donesena odluka u redovima Naše stranke o sloganu koji će promovisati njihove kandidate i program koji će predstaviti biračima.

Kako saznaje Klix.ba slogan Naše stranke glasit će "Zajedno i tačka".

Taj slogan bit će korišten na promotivnim materijalima i predizbornim skupovima stranke koja će imati svog kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, a kao što je već poznato to će biti Boriša Falatar.

"I dalje ćemo se istrajno zalagati za politiku saradnje, progresivnu politiku, bez nepotrebnih tenzija koje proizvode aktuelne elite, a samo s jednim jedinim ciljem kako bi ostali na vlasti", rekao Nihad Uk, generalni sekretar Naše stranke.

Iz ove političke opcije su istakli da će se zalagati za evropsku BiH, pravdu, socijalnu sigurnost, razvoj ekonomije, obrazovanja, zdravstva, održivi razvoj i razvoj informacionih tehnologija, a detalji programa mogu se pronaći ovdje.

Zvanična predizborna kampanja počinje 7. septembra, odnosno mjesec prije održavanja samih izbora.