NATO i PSBiH
0

Zajednički interes mir i bezbjednost na Balkanu

SRNA
Zajednički interes zemalja članica NATO-a je mir i bezbjednost na Balkanu, istakli su danas članovi delegacije Komiteta za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine NATO-a tokom susreta sa predstavnicima Parlamentarne skupštine BiH.

Susertu sa delegacijom Komiteta za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine NATO-a, u kojoj su se nalazili predstavnici devet zemalja članica Parlamentarne skupštine NATO-a, prisustvovali su zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Beriz Belkić i članovi delagacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Ivo Miro Jović i Halid Genjac.

Sastanku su prisustvovali i predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH Branko Zrno i Šefik Džaferović, te predsjedavjući i zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno bezbjednosne agnncije BiH Mirko Okolić i Šemsudin Mehmedović, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH. 

Član delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Ivo Miro Jović je, pozdravljajući goste, rekao da je posjeta članova Komiteta Parlamentarne skupštine NATO-a veliko priznanje za BiH.

On je naglasio da je u BiH mnogo postignuto u sektoru reforme odbrane i bezbjednosti i da je ova reforma najuspješnija priča u postdejtonskoj BiH.

"Svjesni smo da se pred nama nalaze brojni izazovi kakvi su, na primjer, problemi sa uklanjanjem viškova naoružanja, ali je uprkos tome važnija činjenica da postoji politički konsenzus i želja građana BiH za ulazak u EU i NATO integracije", istakao je Jović.