BiH
0

Podrška Bosni i Hercegovini na putu u NATO

FENA
Predstavnici Ministarstva odbrane BiH i Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH (OSBiH) održali su danas u Sarajevu sastanak s delegacijom NATO-Parlamentarne skupštine koju je predvodio Sverre Myrli, predsjedavajući Komiteta za odbranu i sigurnost.

U sastavu delegacije NATO-Parlamentarne skupštine bili su članovi Komiteta za odbranu i sigurnost i članovi Stalnog komiteta NATO-Parlamentarne skupštine.

Sastanku su uime Ministarstva odbrane i OSBiH prisustvovali zamjenici ministra odbrane BiH Marina Pendeš i Živko Marjanac te načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Miladin Milojčić i njegov zamjenik generalmajor Slavko Puljić.

Predstavnici MO i OSBiH upoznali su goste o trenutnim aktivnostima na ispunjenju uvjeta za MAP i aktuelnostima u vezi s prijenosom vlasništva nad vojnom imovinom, tranzicijom vojnog personala i izradom značajnog dokumenta "Pregled odbrane“, te vojnim učešćem BiH u misiji ISAF.

Gosti su izrazili podršku svim nastojanjima odbrambenih institucija BiH na putu ka članstvu u NATO-u, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.