Arhiv nije nužno zlo
53
Zaimović: Koje to sjećanje čuva BiH?
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hahahahahhahahah...pa vi sa 24% REZERVATA (fILDŽANISTANA) ne možete sačuvati ni jedan (h)istorijski muzej,a htjeli bi BiH da držite na okupa...e jadni ste do BOLA..neznate ni kako ćete se IZJANSITI po nacionalnosti,a nešto bi htjeli...vi ste IZGUBLJENO STADO....kao što reče Meša Selimović \"Juče smo bili ono što danas želimo da zaboravimo, a nismo postali ni nešto drugo. S nejasnim osjećajem stida zbog krivice i otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kad da gledamo unaprijed.\"
Sve je ovo jadn,da jadnije ne može biti...pogledajte Švicarce...pričaju sa četri totalno različita jezika,al su svi Švicarci,i po etnikusu i po državnosti...nema ni Njemaca,Francuza,Italijana i Retoromana...oni su spoj tih četri naroda koji je izgradio ZAJEDNO jedan etnikus...bilo je teško,jer su i oni imali vjerske i etničke ratove između sebe,ali su rješili to...najveća greška koja će definitivno uništiti BiH,je ta što bos. muslimani (kojim pripadam i ja) odreći se imena Bosanac i Hercegovac aprimiti neko ime za koje ISKREN nikad prije nisam čuo od svoji roditelja i bake i nani...muslimani moraju biti nosioci NACIJE Bosanaca i Hercegovaca...vremenom i strpljenjem,privući ćemo i druge da se tako izjasne..trajaće dugo,ali može uspjeti...budimo Bosanci i Hercegovci,a ne Bošnjaci,Muslimani i Bosanci...na nama stoji budućnost Bosne i hercegovine...nadam se da nećemo pogrješiti
Čuj konjine. Radit će iz inata!? Pa to se samo kod zatucanih bošnja može čuti. Konjino radi zato što si profesionalac i zato što primaš plaću a ove fol \"patrijotske\" ublehe preskoči.
samo se vi inatite dok haris pašović ne baci oko na vas, kao na galeriju ili muzej. kad vam usred zime isključe grijanje, kad četiri mjeseca ne bude plata, kad vam budu tražili da pravite \"marketing\" i da dovodite djecu na ekskurziju u arhiv, e onda ću vas pitati gdje vam je inat. počećete prodavati i rukopise i povelje i katastar i još ćete kukati što i hagada nije kod vas
napiso si JEDNU rijeć i ne samo da si odma napravijo labsus nego se usudžuješ drugima pametovat ožbrojat moje labsuse?
Haha, najstarije što imaju je od Turaka.:)) Prije toga je Bosna valjda bila zbijena u točku singularnosti gdje nisu postojali ni prostor ni vrijeme. No dobro je to, još veća pogreška od strane Bošnjaka bila bi prisvajati nešto što im ne pripada, a to je srednjovjekovna povijest katoličkih kraljeva.
Најмлађа, вјештачка назови нација се губи у својој жељи да докаже своју историју. Ту би, за почетак, свако могао да да свој допронос. Отићи на таван и потражити икону својих предака.
@janko ja ne zivim u bih gos\'n formalista.
Pa ko bi se onda brinuo o Skenderiji, Hajrize?
a znači bosna postoji samo od 15 stoljeća
Napisao si dva reda teksta i odmah napravio lapsus...Šta reći ???
nevjerovatno je koliko su nasi ljudi nesposobni. ja bih za 5 godina zemljaski muzej napravio profitabilnim.