Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Isa-beg Ishaković, utemeljitelj Sarajeva, rahmet mu duši što osnova najljepši grad na planeti :)
Fotograf nije mogao izaći iz zgrade, pa da među 8 priloženih bude bar jedna fotografija Hamama!?
Kako bi bilo da se obnovi ZEMALJSKI MUZEJ koji je nesto i znacio za ovo podneblje?
Ostavi tebi da imaš s čim pomije razblažit, ipak smo mi poznati po merhametluku, prljavče ubogi.
Ovdje jedino treba žaliti tebe i jadnike poput tebe, jadniče.
Mogao si navesti i to da je isti osnovao i Skopje, te Novi Pazar.
Naprave svrbima kavu.
tako je peđa nećemo tursku otomansku imperiju hoćemo ljudska prava za sve HOĆEMO GAY PARADU I KUĆICE ZA PSE U CENTRU GRADA
Konačno. Neka renoviraju i hamam Isa-bega u Novom Pazaru, nalazi se u još gorem stanju.
sta radi mosnjo sa onom vodom kad opere dhupe?????
eto dolaze turci sada da nas plačkaju,bagra fašistička, dole bagra fašistička SVI NA ULICE,SKINIMO BAGRU FAŠISTIČKU
Iz tvoje prve rečenice/pitanja se vidi koliko nemaš apsolutno pojma o čemu pišeš. Hamam je VAKUF, a vakufima upravlja Islamska zajednica. Toliko godina stoji razrušen a ti se k'o biva pitaš hoće li se uklopiti, pa naravno da hoće jer će ga obnoviti onakakv kakav je bio, firma(EBRU) koja to radi ima bezbroj uspješnih projekata u Turskoj a u Bosni su obnovili konjičku i mostarsku ćupriju. A to vezano za islam, pa islam nije arapska niti turska religija, nije ni bošnjačka... islam je univerzalna religija, to što je nastao u Arabiji ne znači da su današnji stanovnici najučeniji, dokaz ti je sramotna i izdajnička uloga Saudijske porodice koja je preimenovala Arabiju po sebi i njeno savezništvo sa neprijateljima islama... Najjači islmaski univerziteti su u Kairu i Damasku.
je jasno, bosnjaci ne zele turke vec arape.. hahaha.. dokle ce vas iko trpiti i vase gluposti?? ne- vjerovatno!!!
Ovdje treba postaviti pitanja, ko će biti vlasnik svega toga, pogotovo hotela? Ko uzima novac od zarade? Da li će to biti zgrada koja se uklapa u ambijent? Bojim se da ovo nije još jedna turska propaganda koja se uvlači u naše redove. Dosada iz iskustva mogu reći da su pojedine organizacije, kao što su Fidan, Bosna-sema koledž, IUS i mnoga sitna udruženja i organizacije od istog turskog džemata, koji u zadnjih 10 godina ganja svoje interese među Bošnjacima. Poslušajte samo kako zvuči emitovanje radio BIR-a, koji je tobože probosanski. Krajnje je vrijeme da se Bošnjaci vrate svojim izvorima, a ne takozvanim nekim nadri turskim propagandama. Na kraju krajeva ako ćemo tražiti vjeru, ona nije u Turskoj, niti u njihovim šejhovima, već u Arabiji. U ratu smo se borili da ne budemo robovi četnicima i ustašama, a sada polako prepuštamo sebe u ropstvo strancima, bez ijednog metka.
BRAVO BRACO TURCI SAMO GRADITE :)
Čestitke na jednom lijepom projektu i sretno s radovima!
Mogli su barem sok iznjet pred coeka