{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaim Pašić novi predsjednik Svjetskog saveza dijaspore BiH

F
22.5.2010. u 19:30
0
52
Zaim Pašić novi predsjednik Svjetskog saveza dijaspore BiH
0
Zaim Pašić novi predsjednik Svjetskog saveza dijaspore BiH
Delegati Petog kongresa Svjetskog saveza dijaspore BiH (SSDBiH) izabrali su u subotu u Sarajevu, tokom radnog dijela Kongresa, Zaima Pašića iz Velike Britanije za novog predsjednika tog saveza.
Za potpredsjednike SSD-a BiH izabrani su Desanka Delić iz Njemačke te Hasan Šehović iz Turske dok će funkciju generalnog sekretara i dalje obavljati Anes Cerić.

Na Kongresu su sumirani rezultati proteklog rada Saveza i date su smjernice za naredne dvije godine dok su ključne teme Kongresa bile predstojeći izbori u BiH i popis stanovništva te značaj bh. dijaspore za BiH.

"O ovim temama donesen je niz zaključaka, prije svega o popisu stanovništva jer mi ne želimo da se desi da dijaspora bude izostavljena iz popisa", kazao je Cerić na pres-konferenciji organiziranoj po završetku radnog djela Kongresa.

Dodao je da je, kada su izbori u pitanju, dijaspora nezadovoljna komplikovanim procesom registracije za izlazak na izbore.

"Nadamo se da ćemo u narednom periodu, u suradnji s Centralnom izbornom komisijom (CIK) BiH, naći rješenje za postojeće probleme", kazao je Cerić.

Novoizabrani predsjednik SSD-a BiH Zaim Pašić istakao je da se stranke iz BiH nedovoljno trude u nastojanjima da se građani BiH koji žive u inostranstvu zainteresiraju za glasanje.

"Mi ih pozivamo i stavljamo na raspolaganje svoje resurse. Oni trebaju probuditi, u političkom smislu, naše građane i ponukati ih da izađu na izbore", pojasnio je Pašić.

Fokus nastavka djelovanja SSD-a BiH bit će, najavljeno je, dalje širenje Saveza i djelotvoran rad za dobrobit građana BiH kako u inostranstvu tako i u BiH.

U poplavama 12 mrtvih

22.05.2010. u 19:18
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: