Reakcija
216

Zahiragić odgovara Žuljeviću: Nemate legitimitet da komentarišete političku situaciju u RS-u

Klix.ba
Aner Žuljević (SDP) i Haris Zahiragić (SDA)
Aner Žuljević (SDP) i Haris Zahiragić (SDA)
Član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić javno je odgovorio Aneru Žuljeviću, delegatu u Domu naroda Parlamenta FBiH nakon Žuljevićeve kritike i opaske da je povratak Senada Bratića na mjesto potpredsjednika NSRS-a već dogovoren.
"SDP koji u bosanskohercegovačkom entitetu RS, uprkos zajedničkom nastupu sa Našom strankom, Lijanovićevom Strankom radom za boljitak i još 6 stranaka, ali sa Sadikom Ahmetovićem i ostalim reliktima SDA, na posljednjim izborima nije čak prešao ni cenzus ni na jednom jedinom biračkom mjestu, nema legitimitet da komentariše političku situaciju u tom bosanskohercegovačkom entitetu", komentarisao je Zahiragić.

Poručuje da SDP nema ni moralno pravo za takvo nešto, posebno jer su u više ciklusa odlučili bojkotovati patriotsku koaliciju u bosanskohercegovačkom entitetu RS.

"Nisu im pomogli ni pompezno najavljivani transferi nekadašnjih Dodikovih kadrova i njihovo prisustvo na listama, ni Dodikova dozvola za to po koju je Nermin Nikšić više puta tajno odlazio Dodiku na noge. Čak i Nikšićeve izjave u kojima je vojnike paravojske tzv. Vojske RS-a nazivao braćom i izjednačavao ih sa vojnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, ostale su bez rezultata. Posebno nemaju legitimitet da komentarišu i u javnom prostoru diskutuju sa bošnjačkim, uglavnom povratničkim predstavnicama u NSRS. Nemaju legitimitet, a ni moralno pravo", navodi se u odgovoru Žuljeviću.