Ograničenje za 1. maj
15

Policijski sat u Republici Srpskoj pooštren, tri dana zabrana kretanja od 12 do 5 sati ujutro

D. Be.
Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Republički štab za vanredne situacije u Republici Srpskoj donio je odluku o ograničenom kretanju građana za 1. maj i u toku narednog vikenda, što podrazumijeva pooštren policijski sat.
Entitetski ministar poljoprivrede Boris Pašalić rekao je danas nakon sjednice Republičkog štaba da će biti zabrana kretanja za prvomajske praznike.

Zabrana kretanja na teritoriji RS-a odvijat će se na sljedeći način:

  • Od petka (1. maj) u 12:00 sati do subote 2. maja u 5:00 sati.
  • Od subote (2. maj) u 12:00 sati do nedjelje (3. maj) u 5:00 sati.
  • Od nedjelje u 12:00 sati do ponedjeljka u 5:00 sati.

Dakle, građanima će biti dopušteno kretanje od 5 sati ujutro pa do 12.

U Republici Srpskoj je u protekla 24 sata zabilježen rekordan broj novozaraženih osoba, čak 59.

Glavni koordinacioni tim izrazio je zabrinutost zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom u RS-u u proteklih nekoliko dana te istakao da je potrebno učiniti sve kako bi ovaj zabrinjavajući trend bio zaustavljen narednih dana.

Apelovano je na građane da pokažu dodatnu odgovornost i disciplinu, posebno tokom predstojećih prvomajskih praznika, da strogo poštuju propisane mjere zaštite, kao i zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije koje se odnose na ograničenje i zabranu kretanja i okupljanja u grupama u kojima je više od tri osobe.

Podsjetimo, danas je na konferenciji za medije Kriznog štaba ministarstva zdravstva Federacije BiH kazano da su za tri neradna dana prvomajskih praznika predložili donošenje zabrane kretanja starijima od 65 godina i mlađima od 18 godina te zabranu kretanja za sve građane poslije 20 sati.