Za uspješniju regionalnu borbu protiv kriminala

S
SRNA
22.12.2011. u 15:56
0
0
Za uspješniju regionalnu borbu protiv kriminala
0
Za uspješniju regionalnu borbu protiv kriminala Foto: Ilustracija
Delegacija Forenzičkog centra Crne Gore prilikom dvodnevne radne posjete Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH razmijenit će stručna iskustva na uspostavljanju i funkcionisanju različitih segmenta forenzičkih aktivnosti, pružanja podrške na unapređenju metoda rada, istraživanja i edukacije kadrova, s ciljem što uspješnije regionalne borbe protiv međunarodnog organizovanog kriminala.
U tom smislu je razmatran i tekst protokola o međusobnoj saradnji koji će biti dostavljen nadležnim tijelima na usvajanje i ratifikaciju, saopšteno je iz Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH.

Direktorica Agencije Ljiljana Trišić sa saradnicima goste je upoznala sa dosadašnjim razvojem Agencije, ističući već uspopstavljene laboratorije za vještačenja glasa i zvuka, vještačenja kompjuterskog kriminala i grafoloških i grafoskopskih vještačenja.

Prioritet u narednim aktivnostima stavljen je na međusobnu suradnju u oblastima gdje se na osnovu postojećih referenci može pružiti međusobna pomoć.

Vještaci iz Agencije pomoći će Forenzičkom centru Crne Gore na obuci i edukaciji eksperata iz informatičkog kriminala dok će Forenzički centar pružiti pomoć u uspostvaljanju i edukaciji kadrova za otvaranje DNK-a laboratorija u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH.

Agencija u ovoj fazi planira potpisivanje protokola o međusobnoj saradnji sa forenzičkim centrima Hrvatske, Srbije, Slovenije i Turske.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: