{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za učešće na Općim izborima se prijavilo 69 stranaka i 23 nezavisna kandidata

30.5.2014. u 18:44
16
10
Za učešće na Općim izborima se prijavilo 69 stranaka i 23 nezavisna kandidata
16
Za učešće na Općim izborima se prijavilo 69 stranaka i 23 nezavisna kandidata
Foto: Arhiv, Klix.ba
Za učešće na Općim izborima 2014. godine se prijavilo 69 stranaka i 23 nezavisna kandidata, saopćeno je na stranici Centralne izborne komisije.
Rok za podnošenje prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata za ovjeru učešća na Općim izborima 2014. godine istekao je danas u 16 sati.

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti Centralna izborna komisija BiH će do 14. juna 2014. godine izvršiti provjeru podnesenih prijava i ovjeriti učešće na izborima političkih stranaka i nezavisnih kandidata koji budu ispunjavali zakonom propisane uslove, saopćeno je na stranici CIK-a.

Najveći broj prijava zabilježen je danas posljednjeg dana roka za prijave. Čak 50 stranaka danas se prijavilo za Opće izbore. Između ostalih i Stranka demokratske akcije, Socijaldemokratska partija, Demokratska fronta – Željko Komšić, SBB - Fahrudin Radončić.

Od 69 političkih stranka 16 se prijavilo za sve nivoe vlasti. Tako će kandidati za Predsjedništvo BiH biti iz stranaka: SDP-a, SDA, SBiH, HDZ-a, HDZ 1990, HSP, DF, SBB, SDS, SNSD...

Za bošnjačkog člana Predsjedništva prijavila su se 4 četiri nezavisna kandidata. To su dr. Mustafa Cerić, Mirsad Kebo, aktuelni potpredsjednik FBiH, Adil Žigić i Halil Tuzlić.

Zanimljivo je da su prijave 23 nezavisna kandidata podnesene tokom jučerašnjeg dana (šest prijava), a čak sedamnaest danas.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: