Komentari (169)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
tipicno za ljude koji su procitali dvije skripte o Islamu. Ne valja im reis, ne valja ulema, ne valjaju efendije, ne valjaju bošnjaci. Ovakvi su pametniji od svih profesora doktora sa al-azhara
Onaj ko radi kao Profesor na Fakultetu Islamskih nauka i kroz to nastoji srušiti i obezvrijediti Islam,taj zaslužuje smrt...
pa najveci autoritet Azhara Kardavi se odrekao šija i rekao da su prevaranti i licemjeri ummeta a ovaj pedercic gore hoce da ih mimo tradicije bih promovise i afirmise
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
'ebo mater hoćel' meni neko reći šta sam ja, osim što sam musliman, da znam na čijoj strani trebam biti:)?
budi na svojoj strani , za ostale te briga ;)
Dosta ti je to. Budi na svojoj strani. Misli dobro, vjeruj dobro, radi dobro. "Doći će vakat kad će i najmudrji biti zbunjeni". Evo došao je. Presuđuj djela i pojave, a ne osobe same.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kolko god vi rafidije plaćali Rešada, Federalnu ili slične da promovišu vašu dječiju ideju koji ste nazvali Šiizam ovdje za vas nikad neće biti dobrodošlice. Poganluk vaše ideje najbolje se vidi u Iraku i Siriji. U Iran pa tamo Šiizite.
Tako je nema mjesta za rafidije u Bosni. STOP šiizmu i njihovoj mnogbožačkoj ideologiji koja prijeti da otruje muslimane Bosne.
Tako je nema mjesta za rafidije u Bosni. STOP šiizmu i njihovoj mnogbožačkoj ideologiji koja prijeti da otruje muslimane Bosne.
Naša bosanska i osmanlijska tradicija govori slijedeće: Naše dede, nene, roditelji, mi i svi koji su išli idu u mekteb učili su kako su priznata samo četiri sunnitska mezheba i da bosanski muslimani pripadaju jednom od tih mezheba, tj. hanefijskom mezhebu. Međutim, a nakon toliko godina dođe jedan šiitski misionar pa kaže "šiizam i sunnizam je isto" da bi time šiizam dodao kao peti ispravni mezheb. Protiv sam bilo kakvog nasilja, ali uvođenje šiitskog učenja među sunnitski bosanski narod će izazivati smutnju i nered, rasprave i mržnju. Zamislite ovo: Sunnitski učenjak (npr. reis, muftija itd) kaže "ovaj hadis zabranjuje privremeni muta-brak" a šije kažu "mi ne prihvatamo to kao hadis u šiizmu, pa time privremeni brak nije zabranjen". Privremeni brak znači da u trenutku sklapanja braka imaš pravo da planiraš da ćeš se ujutru razvesti. Inače, šiitsko učenje znači: proglašenje većine ashaba nevjernicima (npr. prve tri pravedne halife, ženu poslanikovu Aišu itd.), a Allah je u Kur'anu poh
Šta je Gaetano zabolila te istina pa si pošizio rafidijo munafička?
iz ovih komentara se vidi da mnogi uopce ne poznaju ni resida hafizovica ni ovu problematiku. ovo je jos jedna od podvala "vehabijskog pokreta" koji uzima maha svugdje u svijetu i pravi nerede... prof. resid hafizovic, akademik, doktor islamskih nauka, posebice komparativnih religija je velicina kakvom se bosanski intelektualni korpus treba diciti. ovaj covjek voli perzisku filozofiju sto ne znaci da je siija. to sto naucno iznosi neke stavove, pa na to ima pravo i po vjerskom i po moralnom, a da ne kazem demokratskom osnovu. s druge strane, vehabije i njihvbo primitivizam koji se moze okarakterisati kao "redukcionisti formalisticki pristup islamu" je toliko poguban po kulturu i tradiciju da je nemoguce ovdje nabrojati njegove negativne posljedice... doista je žalosno da ljudi kojiza sebe volekazati da slijede "Kur'an i sunnet" zapostavljaju osnovno nacelo iz Kur'ana,a to je "ubiti nevinog covjeka je kao ubiti sve ljude".
talib@pa šta bi ti s njima uradio, pobio ih. gdje si to pročitao . da je Muhammed s.w.s. zagovaro takav islam, ne bi danas bilo ni jednog pristalice istinske Allahove vjere
Islam treba zabraniti u Evropi,tako sto ce zakonom biti regulisano da ne smije vise od 3 muslimana zivjeti na jednom kvadratnom kilometru. Gdje god ima vise od 5% muslimana,ta drzava ne funkcionise,sve smrdi,zene se oblace kao nindze,samoubijaju se bombama,i sto je najgore grade proklete dzamije po glavi stanovnika. Mladic je bio na dobrom putu da rijesi problem bar u ovom dijelu kontinenta,ali ga zle duse poremetise u namjerama... Danas se citava Evropa kaje zbog toga...
Isti Ekrem Jevric oca mi
kako možete pričati negativno o čovjeku koji govori o pomirenju sunita i šita. nevažno je ko je u pravu, bitno je da se ne rade gluposti kao u iraku , afganistanu, egiptu, siriji... bitno je jedinstvo muslimana. svi pripadnici odredjenih pravaca tvrde da su u pravu, niko za sebe neće reći da nije. o tome nam može suditi samo Allah, a ne sejhovi kojih je na svakom uglu i koj samo siju smutnju, ne pomirenje. definitivno su zalutali oni koji pozivaju na nasilje protiv bilo koga, a to potvrdjuje i časni Kur¨an. podrška ovom časnom čovjeku.
Kakvo crno pomirenje,neka priča o pomirenju šiitskim koljačima iz Hizbullata i Irana koji poklaše žene i djecu po Banijasu i drugim djelovima Sirije pa da vidimo kako će ga poslušati. Nema pomirenja između haka i batila,nikad! Istina mora da dominira makar bilo mrsko licemjerima.
Naravno da se zna. Kolju ih Asadove šabihe,libanski Hizbullat,ruski avioni kojima asadovci upravljaju itd.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
REŠID JE UČIO TEOLOGIJU OD NEMUSLIMANA..TO JE OSTAVILO TRAGA.
Sigurno neki tatin sin nije mogao poloziti :D
a hajde sad svi vi sto pametujete, zasto mislite da je ta osoba pod pseudonimom zene uopste musliman ili zenski. kolko mi znamo to moze bit neki agent, kojem je cilj da naudi muslimanima. ili neko djete, ili dodikov placenik, ili covicev plaenik, ili pak iranski placenik, sto je najizglednije, s obzirom da doticni hafizovic zagovara siizam, pa na ovaj nacin zele da pokazu kako ko fol u bih postoje neki zatuğljeni extremisti i da bismo ih se svi trebali bojati. budite pametni i razmisljejte svojim glavama, a posebno ne vjerujte svemu onome sto objaljuju mediji. ne budite vise NAIVAN narod, sta jos treba da dozivimo da shvatite sta su zapravo mediji?! jeste li svjesni da nıtı jedan medij u bih nije samostalan, nego je u rukama raznih interesnih skupina. PROBUDITE SE narode vise!!
Piše Nejra na svom profilu: "draga braco i sestre objavih ja neku slikicu nekog pedercica profu resida i napisah nesto malo samo da vidim kako ce prijatelji na f.b. reagovat ,mnogo je sijjica u BiH ja se iznenadila,heheheehehe pa kazu da sam vehabinica ja im kazem da neznam sta je to neka cura sto joj je on profa kaze selefi ,aaa mislis sunni da sijjice jesam sunni.Ja samo da proverim dali imam sijja u prijateljima i tako su izasli sami.Eto izasla sam u novinama u BiH ,hvala novinari ja sam vam napravila uslugu samo da ne lezite bez posla radite nesto ? A i nije mi prvi put da izadjem u novine , izasla sam 2007 kao najbolji student. Selam mojim prijateljima koji su ostali " neznam dali i onda kaže "A i nije mi prvi put da izadjem u novine , izasla sam 2007 kao najbolji student." Blago se tvojoj zemlji ako si ti bila najbolji student, ti prvo u osnovnu školu da se vratiš, da izađeš iz pećine i 15. vijeka.
svaki komentar po zidovima javnih zahoda je bolji od saffa
Neka mi Bog oprosti, ovaj Rešid Hafizović oduvjek mi je izgledao kao smutljivac.
Islam zapravo i nema vanjskog neprijatelja, najveća prijetnja za islam jesu upravo muslimani poput ove bezglave djevojke koja nudi novaca za ubistvo profesora Hafizovića, te sličnih pripadnika radikalnih grupa (bilo kog usmjerenja) koji obožavaju islam a ne Allaha Jedinog. Nemojte prozivati Jevreje i Amerikance kao neprijatelje islama i muslimana, kad jedna od nas plaća za glavu jednog od najvećih vjerskih učenjaka svijeta profesora Rešida Hafizovića. Hvala!
Ih, ja ti svjetskog ucenjaka. U nekoliko navrata rijaset islamske zajednice i prethodni rejs su se ogradjivali od njegovih javnih izjava. Ne lupetajte svasta.
Gaetano, ja mislim da si mi 2 puta spucao minus, sto bolan?! :) A drago mi je sto spominjes Husejn Djoza, cestiti, iskreni borac, ucenjak tog vremena, moj rodjak. Drago mi je zato jer znam da je on sigurno protiv ideologije shiizma.
kazu da je bakiraga dao pare da odrade ovog hafizovica