Hoće li SDA predložiti novo ime?
6

Za SNSD kandidat SDA za ministra u Vladi RS je neprihvatljiv

FENA
Dušica Savić
Dušica Savić
Kandidat SDA za ministra trgovine i turizma u novoj vladi Republike Srpske, Dževad Mahmutović, neprihvatljiv je za SNSD, ponovila je danas glasnogovonica SNSD-a Dušica Savić.

Kazala je da SDA može da predloži drugo ime, ali nije ostavila puno prostora za mogućnost da će ta stranka predložiti drugog kandidata.

"Vidjet ćemo šta će dalje biti i da li će SDA predložiti novog kandidata, mada smatram da je mala mogućnost za to", rekla je Savić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Dodala je da je u interesu SNSD-a da se zavše sve aktivnosti u vezi sa izborom nove vlade RS te ponovila da će imena kandidata za ministre mandatarka Željka Cvijanović prvi put saopćiti na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske, 12. marta.

Odbijanje opozicije u RS da razgovara s mandatarkom za sastav nove Vlade RS-a Željkom Cvijanović, Savić je prokomenirala riječima da je opozicija nepojaljivanjem na konsultacijama pokazala neodgovoran odnos prema građanima.

"Vidjeli smo i da se opozicija sastajala i da ništa konkretno i nikakvu novu ideju nisu pokazali. Kod njih vlada odusustvo ozbiljnosti", ustvrdila je ona.

Ponovila je i da je evidentna potreba da SNSD s SDS-om obavi razgovore u vezi sa platformom o zajedničkom djelovanju na niovu BiH.

Istakla je da SDS koristi svaku moguću priliku da kritikuje SNSD, čiji je jedini cilj odbrana interesa RS.