|

Za promjene lošeg stanja neophodne su radikalne mjere

Za promjene lošeg stanja neophodne su radikalne mjere
0
F
FENA
11.12.2012. u 12:05
6
komentara
0

dijeljenja
Za promjene lošeg stanja neophodne su radikalne mjere Foto: Darko Zabuš/Arhiv/Klix.ba
Centri civilnih inicijativa (CCI) će sutra na pres-konferenciji u Tuzli prezentirati izvještaj o radu Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona za period rada od 1. januara do 30. septembra 2012. godine.
Kako navode iz CCI-a, Vlada je u devetomjesečnom periodu od planiranih 148 realizovala 131 mjeru i time postigla 89 posto realizacije Programa rada.

"I pored porasta realizacije od četiri posto u odnosu na prethodni izvještajni period i relativno visokog stepena realizacije zakona od 79 posto, Vlada ne bi trebala biti zadovoljna zbog toga što se među 17 nerealizovanih mjera nalaze dvije strategije i pet zakona", navodi se u saopćenju CCI-a.

Dodaje se da visoka realizacija programiranog koju prati pogoršanje stanja u privredi i životu građana, govore da vladine mjere nisu mijenjale stanje i da se do kraja godine prilikom planiranja rada za 2013. Vlada treba fokusirati, ne na kadrovske smjene nego na mjere koje će stanje radikalno mijenjati nabolje.

"Radikalne mjere su neophodne za rješavanje pitanja nezaposlenosti koje u Tuzlanskom kantonu poprima kataklizmične razmjere, rješavanje prava na rad i socijalnih prava za 98.293 nezaposlena, ali i za prekid višegodišnje "suše" u stranim ulaganjima i investicijama", navodi se u saopćenju CCI-a.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...