Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
taj iskusni visokogorac i GSS-ovac se jednostavno nasao na putu lavine...ne moras biti neiskusan da bi te lavina pokupila.... nikako da skontam sto stalno njega pominjete? planinari se nisu pridrzavali uputa, napravili nekoliko prtina na opasnom podrucju sto je pospjesilo nastanak lavine koja se pokrenula i pokupila nekoliko planinara......niko nije rekao da su bas tih 7 planinara koji su se zadesili u lavini i izazvali istu...
A reci nam pametnice kakvih se uputa nije pridrzavao Redžep Grabus za kojeg list OSLOBOĐENJE navodi da se našao ponešen istom tom lavinom koja je nosila i \"centrifugu\". Navodim OSLOBOĐENJE: \"... Himalajac Redžep Grabus letio je nekoliko desetina metara\". TI SI SVAĐALAČKI TIP KOJI PO SVAKU CIJENU HOČE DA BUDE U PRAVU. BOLJE TI JE POKRIJ SE JORGANOM PO GLAVI I NE GLUPIRAJ SE VIŠE.
\"Lavina nije nastala kao problem precjenjene fizičke spremnosti centifuge nego kao problem neodgovornog ponašanja skijaša\" samo ova zadnja rijec ne odgovara - treba stajati \"planinara koji ne postuju pravila i ne slusaju upute\"
Ovo se zove \"ljud,zbunjen, normalan\"... Kako doticna, fizicki pripremljena persona, zna uopce ko stoji iza sifre centrifuga, i otkud joj pravo da nekome, u ovom slucaju meni, pridikuje. Hvala Bogu, pa planine nisu njen posjed ili ti prćija, pa da odredjuje ko moze ili ne moze ici. Ne znam zasto se toliko zesti, i sta joj se uostalom tice kako se ko ponasao... Rekla sam i ponovljam, uprkos lavini, i dalje cu planinariti. Ne idem u planinu da bih drzala pridike drugima i naravno necu ici na kondicione pripreme da bih nakon toga krenula u planinu. Onima koji imaju visak hormona koji nisu karakteristicni za njihov spol, ocito stosta nije pojmljivo.Zao mi je sto njihvi potencijali jos nisu \"opjevani\"!
Lavina nije nastala kao problem precjenjene fizičke spremnosti centifuge nego kao problem neodgovornog ponašanja skijaša, a tvoj komentar je najblaže rečeno bezobrazluk koji je vrlo tipičan za ljude ovdje. Šta znači to što kažeš: \"to se zovu SUBJEKTIVNE OPASNOSI ili precijenjivanje sebe, svojih mogucnosti i svoje fizicke i psihicke pripremljenosti.\" Jel to znači da se ljudi trebaju fizički pripremiti da se hrvu sa lavinama. Bio sam među prvih 15 koji su se popeli a centrifuga je došla malo kasnije. Pa šta ako je došla kasnije na vrh. Centrifuga se uredno ispela. To neznači da treba da se valja u lavini ako je sporiji penjač. Sram te bilo.
ja bih molila gospodju centrifugu da slijedeci put ne krece na ovako ozbiljne ture ako ce na silasku vristati kako ne smije i stvarati paniku....procijenite svoje mogucnosti. kada to ne uradite onda dolazi do ovakvih nezgoda.......to se zovu SUBJEKTIVNE OPASNOSI ili precijenjivanje sebe, svojih mogucnosti i svoje fizicke i psihicke pripremljenosti.
gdje si se nalazila u trenutku lavine
Obzirom da je u lavini bio i himalajac Redžep Grabus, alpinista veteran, znači li to da je i on \"neiskusni planinar\" koji je GSS-u zadao glavobolju jer se zatrpao u lavinu? a priča kako sarajevox objavljuje svasta, a to je aluzija onih koji bi htijeli da samo njihova verzija ovog dogadjaja bude neprikosnovena istina je nepoznavanje elementarnog postulata novinarstva - da se cuje i druga strana, kojeg se sarajevox pridrzava. Dakle, ne samo prica GSS-ai skijaša-virtouza nego i prica \"neukih\" planinara.
KO JE POČEO RAT? Planinari šetaći il planinari skijaši? JOK BA! CRVENI KMERI su počeli rat!!!!!!
Ovaj sarajevo x com fakat ne zna sta pishe....zuta stampa i senzacija...boze sacuvaj
ne znam da li je uopste potrebno komentarisati ovakve, da oprostite, gluposti i navode neupucenih i neobucenih ljudi....