Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U zadnjih 5 godina je poraslo medijsko bombardiranje naroda sa crnim vijestima sa vijestima o lopovskim političarima i samo prikazivanjem da su oni bitni,isto tako u zadnjih 5 godina pravosuđe i dalje trenira zakon samo na sirotinji, u zadnjih 5 godina cijene su porasle 100% a plate ostale iste, kako u takvom stanju očekujete da imamo više djece i osnovaca ne kontam
Tako je.
Zajedno smo rasli Grade ja i ti , s Igmana...
Laz i samo laz . Natalitet je u padu , samo se kriiju iza povrsnih i nepreciznih statistickih podataka . Odlaze porodice citave , a sve se manje radja djece . 1081 odjeljenje je ugaseno u skolama u BiH . Vlast nema dovoljno brige i podrske za pronatalitetnu politiku . Povecajte simbolicne naknade viseclanim porodicama jer ima sredstava .
Pročitaj tekst. Piše da je na nivou FBiH manje upisanih. Neki iz Maglaja, Travnika, Banovića su preselili u Sarajevo i tako pojačali Kanton SA. Iako je ukupan broj manji i konstantno opada, onda ti staviš u naslov "U dva kantona povećanje broja đaka" i kažeš statističku istinu koja je suštinski laž.
Kakva si ti nevidjena bud…la…
Sto niste uzeli koliko je djece bilo poslije rata u skolskim klupama,koliko je bilo odjeljenja po jednoj generaciji,evo podatak,bilo po 4 do 5 odjeljenja i svaki razred je imao oko 30 djece u njemu i hvala bogu da je tako bilo,a sad,skoro svaka skola je spala na jedno odjeljenje,zalosno,ali zbog toga oni fingiraju podatke o broju,jer nece da uhljebe otpustaju jer im je to glasacko tijelo.Veliki broj skola zjape prazne i umjesto da ih zatvore i ustede,oni predstavljaju neke lazne statistike.
Nije tu samo neimastina, pa najsiromasniji najvise djece imaju svuda..nego stvar tzv planiranja porodice i prioriteta
Nema para nema djece... Sve povezano...
Zbog čega onda pada natalitet u Japanu i EU?
pametan ce sa djecom pobjeci odavde i tamo negdje ih skolovati,ovi sto ostanu ici ce u bingo za 5 stoja da rade
Ne laži majmune u Bingu odavno imaju milju - plus bonusi. Ali ti si nakrivo nasađen i voliš samo crnjak!
Ulaskom u EU broj skola ce se prepolovit.Ko ce ovdje ostat za mizernu platu ?
Posavski kanton po svemu nije više samoodrživ i treba ga pripojiti Tuzlanskom kantonu. Inače će parazitirati.
To i nije nikakav kanton lakse im da se pripoje hrvatskoj
Hoćete li zamjenu Dalmaciju za Posavinu. I to opet nama lakše nego vama jer Sava kao prirodna granica vas puno zeza. Morali bi opet praviti nešto kao pelješki most. Šalim se naravno, nedamo mi svoje bosanske Posavine.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
To je do mladosti, da nisu toliko na tiktoku i Instagramu stigli bi imati i kakvu djevojku i momka.
Moraš stvarno biti hrabar ili bezobziran da napraviš dijete u Bosni. Ekonomski problemi na stranu, sposobni se snađu. Ali, konstantni teror i priče o ratu, politička nestabilnost, korupcija, pa čak i van Bosne, svjetski problemi... Trpamo mi, samo pametni motaju i vade.
Iseljavaju se Hrvati a ministarske, direktirske pozicije zadžravaju..
Valjda je rast srednjoskolaca u cetiri kantona, a ne u tri.
Ne cudi me ni malo Propaganda je potpuno uspjela da prikaze da ovdje nista ne valja Propaganda protiv Bosnjaka naravno, masovno se iseljavamo a ovo nam je jedina maticna domovina.Zamislite ovo,Zidovi koji zive uUSA,Engleskij ,Francuskoj ce otici na okupiranu Zapadnu Obalu I tu stvarati I praviti svoju domovinu.A nasa stoka nece "zbog Bakira ili zbog politicara " Nmamo brate trunke odanosti domovini.
Puhnu vjetar i nema vise price oko smoga 😏😏😏
Mogu misliti kako je sada krivo svim onim hejterima sto vise nema smoga! Dzaba vam mali zeleni, nama je nase Sarajevo najljepse na svijetu! Nema grada da je toliko opjevan kao Sarajevo. Dzaba vam mrznja prema Sarajevu. Mi vas ne mrzimo, mi vas pozivamo dodjite i provedite se jedan, bilo koji weekend u Sarajevu! E onda pricajte sta god hocete! Sarajevo ljubavi moja!
Tako i treba,vidljiv je dječiji doplatak od 1000 km.
Sta bolan pricas, to prije 1-2 godine uvedena mjera u 2-3 kantona i da se to odrazi na upis djece u skolu. U demografskom smislu, bilo koja mjera se pocne osjecati godinama kasnije...