Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Joj zakona i govana... A sta ako vozaci autobusa preskoce liniju??? Ima li kakav zakon i za to?
ja se samo pravim da spavam u tramvajNu i preskoce te :D Tako pola raje.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/421789_3302939052149_659253417_n.jpg?oh=852f74597a648b05fec7c4ff49dfac56&oe=5491CEA2&__gda__=1419100778_8c3dea7f9e0aa499648900e53c88198d
"U slučaju da putnik niti ima kartu, niti želi predočiti lična dokumenta, kontrolor ima pravo pozvati pripadnike MUPKS-a te u tom slučaju policija preuzima obavezu da postupi po Zakonu." A ko ce odgovarati sto Tramvaji,Autobusi i Trolejbusi doslovno SMRDE NA MOKRACU, ko ce odgovarati sto isti KASNE , a odgovorne boli taKi ????!!!!!!!
Ja nekidan prolazim, setam, dvojica revizora stoje u hladu i drze po pivu i gledaju 'oce li ih vidjet ko da locu za vrijeme radnog vremena..
TREBA USVOJITI ZAKON DA RADNICI GRASA SVAKI MJESEC ODBIJAJU SEBI PO 10 POSTO SVIMA NJIMA OD PLATA JER LAZU 20 GODINA DA TROLEJBUSKI SAOBRACAJ IMA SVAKE 3 MINUTE A NEMA GA NI ZA 33
Idem ja tako danas pored grasa oko 11 sati. Njih 10tak sjedi pored kapije. Tamo u hangaru vidim jos nekoliko. To je samo ono sto se dalo vidjeti. Kakvi su to lezihl***vici to nigdje na svijetu nema. I ja koji nemam posao trebam platiti kartu da bi oni koji sjede i nista ne rade imali platu. Je li to logika kojom se Kanton vodi?! Tamo mora da su svi totalno mutavi ili sve do zadnjeg podmiceni od grasa i stranaka koje podrzavaju gras. Jer na koncu sta ce narod?! Udari po narodu! Najlakse je! Svakako se mi ni za sta nikada necemo buniti.
GRAS je odavno zreo za stečaj i likvidaciju. Ovo je samo produžavanje agonije. Nije žvaka za seljaka. Ko može od onih đikana da očekuje kulurno ponašanje. Treba pod hitno otpustiti višak radnika, kojih je najmanje 50%. Ni jedna vlast nema muda da napravi te bolne rezove.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ZAKONA I PERVERZIJE. KO KOME OVDJE PRODAJE MU*A ZA BUBREGE. AHAHAHAHAHAHAHAHA DA SE JA ŽALIM NA REVIZORA HAHAHHAHA NE MOGU DALJE OD SMIJEHA.
UKINIMO GRAS KOJI JE OD PONAŠANJA REVIZORA DO VOZAČA BRUKA I SRAMTA ZA OVAJ GRAD DA I NE GOVORIM KOLIKO ME SRAMOTA OD PRAHISTORIJSKIH UZ TO I PRLJAVIH TRANVAJA I AUTOBUSA. ŠTO PRIJE UKINEMO GRAS, GRAD SARAJEVO ĆE SE PRIJE RIJEŠITI ,,BIJEDE,, KOJA IZNOSI 1.800 RADNIKA OD KOJIH MOŽDA 500 POŠTENO ZARADE SVOJE PLATE, OSTALI TANDARAJU PO CIO DAN ALI PLATA STIŽE. NEKA SVE PREUZME CENTROTRANS, GRASOVCI KOJI SU ZA PENZIJE ODMAH U PENZIJE, KOJIMA SE MOŽE DOKUPITI NEŠTO STAŽA TO I UČINITI VELIKI BROJ OSTALIH JE I ONAKO PRIMLJEN PREKO VEZE I IMAJU PO NEKOLIKO GODINA STAŽA NEKA SE SNAĐU KAKO ZNAJU, NI PRVI NI POSLEDNJI U OVOJ ZEMLJI.
cekaj jel to ispada da revizor ima pravo da ti ogranici slobodu kretanja, da ne kazem da te zadrzi do dolaska policije?
I još ima pravo da ti traži dokumente. Valjda samo policija ima pravo na ulici (ili u vozilu javnog prevoza) zaustaviti građane i tražiti lične dokumente. Otkud GRAS-ovcima takva ovlaštenja? Ko im ih je dao? Zašto da ja jednom običnom revizoru MORAM DATI NA UVID SVOJU LIČNU KARTU?
ma kakvi revizori bice opet sve isto ...samo one slabije iskaju za kartu,kakvi oni i njihova pravila ...vuk pojeo magarca dok ne naleti na lava ...
OVAJ GRAS MI JE NA VRH GLAVE. TO JE RAK RANA OVOG GRADA, OD NJIH SKORO NIKAKVE KORISTI A KOŠTAJU KO SVETOG PETRA KAJGANA. NAPRCALO IH SE SKORO 2000 - GUZICAMA SE UDARAJU PO FIRMI, IZLAZE KADA KO I GDJE HOĆE A SVI REDOVNO PRIMAJU NE BAŠ MALE PLATE. DOKLE OVAJ GRAD DA VUČE JEDNOG TAKVOG PARAZITA. U OVOM GRADU-KASABI JEDNA TRANVAJSKA ILI AUTOBUSKA STANICA KOŠTA 1.60, PA TO NEMA NIGDJE. VLAST NIŠTA NE RADI DA SE OVO PREUREDI NEGO ZBOG PROPALEFIRME GRAS DRŽI CIJENE ALI GRAS JE TOLIKO U GOVNIMA DA GA NI AMERIKA NE MOŽE IZVUĆI IZ BULE. KAKO JE KOJI DIREKTOR DOLAZIO (POČEV OD BIME) PA NADALJE UZIMAO KOLIKO I KAKO JE HTIO, PRIMALI SE RADNICI BEZ IKAKVE SISTEMATIZACIJE, VOZNI PARK KAO OD PRIJE DRUGOG SVJETSKOG RATA A PLATA RADNICIMA UREDNO IDE. OVO JE SRAMOTA. KO OD POLITIČARA RAZVLAČI OVU AGONIJU NEKA GA JE SRAM. OVO PREDUZEĆE JE GRADU SARAJEVU OMČA OKO VRATA.
fali nula na stoji .... ništa ne košta biti pristojan prema drugima
"U slučaju da se kontrolori ponašaju neprimjereno, a posebno da ne postupa u maniru građana Sarajeva, na prijavu putnika i kontrolor snosi posljedice a kazna za takvo ponašanje je 100 KM. Putnici su obavezni prijaviti takvo ponašanje", kome da se žalimo? Vodovodu???
preporucujem revizorima da daju otkaz s posla jer koliko im kazni natovarimo nece imat uopce placu lijep vam pozdrav/selam govna jedna
Nema nijedan kako treba komentar da se vidi,koje ste vi seljačine nepismene.
predizborna prica, ko ce svjedociti i kako misle sprovesti zakon i kaznu ?
Kome ide 100 maruna????opet državi a trebalo bi da bude simbolična odšteta stranci za maltretiranje.