{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za neprimjereno ponašanje revizora GRAS-a od sada kazna 100 KM

F
10.9.2014. u 14:15
207
115
Za neprimjereno ponašanje revizora GRAS-a od sada kazna 100 KM
207
Za neprimjereno ponašanje revizora GRAS-a od sada kazna 100 KM
Foto: Arhiv/Klix.ba
Skupština Kantona Sarajevo danas je usvojila Zakon o obavezama i ovlaštenjima kontrolora operatera javnog prijevoza putnika u KS-u.
Razlog donošenja ovog zakona je da ni građani a niti kontrolori nisu bili zadovoljni međusobnim odnosom, te se ovim zakonom regulišu odnosi, prava i obaveze i kontrolora i putnika u javnom gradskom prijevozu.

"Obaveza kontrolora je da budu educirani, uniformisani, da se ponašaju u duhu ovog zakona, a obaveza putnika jeste da imaju putnu ispravu, kartu, jednokratnu, mjesečnu ili godišnju, ali da je validna", kazao je u izjavi za medije ministar saobraćaja KS-a Jusuf Bubica.

"U slučaju da se kontrolori ponašaju neprimjereno, a posebno da ne postupa u maniru građana Sarajeva, na prijavu putnika i kontrolor snosi posljedice a kazna za takvo ponašanje je 100 KM. Putnici su obavezni prijaviti takvo ponašanje", rekao je ministar Bubica.

U slučaju da putnik niti ima kartu, niti želi predočiti lična dokumenta, kontrolor ima pravo pozvati pripadnike MUPKS-a te u tom slučaju policija preuzima obavezu da postupi po Zakonu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: