Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zakoni se ne donose radi naroda, nego uninteresu političkih elita.
kako fingirati hapšenje i dobiti lovu od toga ?
znaci da se zaradi bitno je biti na krivom mjestu u pravo vrijeme.
Zakon napravili za sebe jer ovih 60 KM ne mogu dobiti nezaposleni a ni penzioneri. Zadnja rečenica glasi: Sporazum, odnosno sudska nagodba mogu se zaključiti samo ukoliko Federalno ministarstvo pravde, odnosno Federalno pravobranilaštvo, utvrde da je došlo do stvarnog gubitka u imovini podnosioca zahtjeva odnosno tužitelja u dokazanom novčanom iznosu koji je direktna posljedica neosnovanog pritvora, odnosno neosnovanog lišenja slobode.
po zakonu se nesto ovako ne bi smejlo ni desiti, u drugim drzavama, su sankcije i za ovlastena sluzbena lica mnogo vece!
@Nije mi jasno Nije negativan. Odluka je predobra. Ljudi tesko danas dolaze do 60 KM, tako da nije lose da te uhapse na nekoliko dana, neosnovano, i da uzmes par stotina lolara
Sto ce sad biti navale na policiju, trazice se stela samo da te neosnovano uhapse.
Samo radite... I uvedite red u ovo rasulo od drzave...
Prvi komentar i odmah negativan... A odluka je sasvim uredu, jer ako nekog uhapse bez dokaza i neosnovano ga pritvore taj covjek gubi ne samo vrijeme nego i mogucnost da zaradi sebi za zivot i treba mu biti nadoknadjeno... Svugdje u svijetu se placaju naknade za neosnovane pritvore, a kod nas je to kao negativno...
Hapsite me, hocu svoje lolare...