{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Za nastavak konstituirajuće Predstavničkog doma je potrebno osigurati većinu"

F
13.5.2011. u 15:43
0
0
"Za nastavak konstituirajuće Predstavničkog doma je potrebno osigurati većinu"
0
"Za nastavak konstituirajuće Predstavničkog doma je potrebno osigurati većinu"
Adnan Bašić
Privremeni predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Adnan Bašić odgovorio je danas na Inicijativu Srpske demokratske stranke za nastavak konstituirajuće sjednice i izbor rukovodstva Predstavničkog doma.
"Kao privremeni predsjedavajući zahvaljujem se na upućenoj inicijativi, ali za nastavak sjednice Doma neophodno je osigurati većinu potrebnu za donošenje odluka. Kada se to dogodi odmah sam spreman zakazati nastavak konstituirajuće sjednice”, navodi se u Bašićevom odgovoru predsjedniku SDS-a Mladenu Bosiću.

Dodaje se da će, s obzirom na to da se radi o realizaciji zaključaka s posljednjeg radno-konsultativnog sastanka, kopiju pisma s Bosićevom inicijativom proslijediti predsjednicima ostalih političkih stranaka zastupljenih u Predstavničkom domu.

Bašić je podsjetio Bosića da su, u više navrata, održani radno-konsultativni sastanci s predsjednicima/predstavnicima političkih stranaka zastupljenih u Predstavničkom domu Paralamentarne skupštine BiH.

“Posljednji je održan 10. februara 2011. na kojem je konstatirano da nije postignut cilj zbog kojeg je sastanak sazvan, a to je dogovor o formiranju parlamentane većine neophodne za nastavak konstituirajuće sjednice Doma, kako je dogovoreno na radno-konsultativnom sastanku 17. januara.

Zaključeno je da privremeni predsjedavajući Predstavničkog doma ubuduće neće zakazivati ovakve sastanke, da političke stranke nastave konsultacije, te da o postignutom dogovoru u vezi s formiranjem parlamentarne većine pismenim putem obavijeste privremenog predsjedavajućeg Predstavničkog doma radi zakazivanja nastavka konstituirajuće sjednice Doma”, navodi se u Bašićevom odgovoru Bosiću.

Kako pismenim putem nisam dobio postupanje po prethodnim stavovima, nisam, ističe Bašić, bio u mogućnosti da zakažem nastavak konstituirajuće sjednice Doma.

S ovim odgovorom su upoznate i ostale parlamentarne stranke kao i Ured visokog predstavnika, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: