BiH
0

Za mlade u Doboju vrijeme je stalo

FENA
Za mladu generaciju u Doboju vrijeme je stalo nakon poplava, tek pokoji kafić je otvoren.
Foto: FENA
Foto: FENA

Srednjoškolca Vladana Ružela, sedamnaestogodišnjeg učenika drugog razreda Građevinske škole, ekipa Agencije FENA srela je da šeta s prijateljima prašnjavim gradskim ulicama.

Kaže da je nakon poplava grad prilično dosadan za mlade, jer se ništa značajno ne dešava, tek je nedavno otvoreno nekoliko kafića, ali to nije dovoljno.

Prisjeća se kada je plimni val došao do njegove zgrade, gdje je voda dosegla čak tri metra visine. Bilo je strašno, kaže, a mnogim je komšijama pomagao u evakuaciji iz svojih stanova, jer njegov, srećom, nije poplavljen.

Foto: FENA
Foto: FENA

Najviše strahuje za buduće zaposlenje, navodeći da ni prije ove prirodne nesreće situacija za mlade u Doboju nije bila obećavajuća. Čuo je za mnoge ljude koji su preko noći ostali bez posla jer su poslovni prostori u kojima su radili uništeni poplavom.

"Grad je dosta prazan i dosadno je", ističe, ali ipak se nada da će se situacija u dogledno vrijeme promijeniti. Želja mu je upisati arhitektonski fakultet i naći zaposlenje od kojeg će izgraditi neku sretniju budućnost.