{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za jedinstvo i državu koja će ispuniti uslove za NATO i EU

S
Sarajevo-x.com
13.11.2010. u 19:30
0
19
Za jedinstvo i državu koja će ispuniti uslove za NATO i EU
0
Za jedinstvo i državu koja će ispuniti uslove za NATO i EU
U Sarajevu je danas održana 10. sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj je usvojen Izvještaj o provedenim izbornim aktivnostima i izbornim rezultatima SDP-a za Opće izbore u BiH 2010. godine, saopćeno je iz ove stranke.
Glavni odbor SDP-a je zahvalio svim biračima, a posebno onima koji su dali povjerenje SDP-u. Svim kantonalnim, regionalnim i općinskim odborima upućene su čestitke na odličnim rezultatima koji su SDP-u omogućili pobjedu na izborima sa 285.000 glasova u BiH i najveći broj mandata u Parlamentu BiH, Parlamentu Federacije BiH i pet kantona.

Posebno su apostrofirani rezultati Željka Komšića i Enesa Suljkanovića te prelazak izbornog praga u RS-u koji je SDP-u omogućio tri poslanika u Narodnoj Skupštini RS-a. Glavni odbor dao je punu podršku Predsjedništvu i Pregovaračkom timu SDP-a za nastavak razgovora sa relevantnim političkim subjektima na implementaciji izbornih rezultata i formiranju vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

Zaključeno je kako je potrebno odmah krenuti u implementaciju izbornih rezultata i formirati vlast predvođenu SDP-om koja mora sprovesti ustavne reforme koje će osigurati jedinstvo države koja će biti u stanju da sama ispuni kriterije za NATO i EU članstvo.

Glavni odbor SDP-a je također pozvao vladajuće stranke da u tehničkom mandatu ishitrenim imenovanjima i odlukama ne pokušavaju dovršiti započete nezakonite aktivnosti oko rasprodaje državnog blaga i resursa što se posebno odnosi na Federaciju BiH i pojedine kantone.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: